"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і кредитори досягли прогресу під час переговорів

Четвер, 16 липня 2015, 10:20

Україна і спеціальний комітет кредиторів досягли прогресу під час прямих переговорів у Вашингтоні.

Про це йдеться у спільному прес-релізі Міністерства фінансів та Спеціального комітету кредиторів.

"15 липня 2015 року у Вашингтоні відбулася зустріч між українською делегацією на чолі з Міністром фінансів Наталією Яресько та членами Спеціального комітету кредиторів з метою обговорення боргової операції України", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, зустріч стала можливою завдяки прогресу, досягнутому під час дискусій з технічних питань між сторонами  протягом останніх двох тижнів, у тому числі, під час тристоронньої зустрічі 30 червня за участю МВФ, та під час телефонної розмови між сторонами минулого тижня.

Реклама:

"В ході зустрічі у Вашингтоні було досягнуто подальшого прогресу з низки істотних питань. За результатами зустрічі сторони домовилися зосередити свою увагу на усуненнi розбiжностей між своїми позиціями", - зазначається у прес-релізі.

"Додатковi зустрічі між двома сторонами заплановано на наступний тиждень з єдиною метою - фіналізувати умови боргової операції України якомога скоріше", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, 19 червня 2015 року, Україна направила комітету кредиторів оновлену пропозицію щодо реструктуризації боргу.

Вона передбачає значне зменшення основної суми боргу, подовження періоду погашення та зміну процентної ставки.

У середу міністр фінансів заявила, що можливість введення українським урядом мораторію на виплату зовнішніх боргів країни залишається.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!