"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Нафтогазі" розповіли, чому "Газпром" хоче продовжити переговори щодо транзиту

П'ятниця, 26 червня 2015, 20:58

Рішення "Газпрому" продовжити переговори з НАК "Нафтогаз України" про продовження транзиту російського газу через Україну пов’язане з розглядом спору за цим контрактом у Стокгольмському арбітражі.

Про це на свої сторінці в Facebook написав директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Значить, ми на правильному шляху ... Ще раз дякую всій нашій великій команді юристів і експертів!" - написав Вітренко.

Нагадаємо, у п'ятницю глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що президент РФ Володимир Путін доручив провести з Україною переговори про продовження транзиту російського газу після 2019 року.

Реклама:

Раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що після закінчення транзитного контракту з Україною у 2019 році ані продовження, ні укладення нового контракту не буде ні за яких обставин.

Нагадаємо, 30 квітня 2015 року "Нафтогаз України" подав до Стокгольмського суду позовні вимоги на 10 млрд доларів в рамках арбітражу проти "Газпрому" за контрактом на транзит газу, збільшивши тим самим загальну суму за двома позовами до 16 млрд доларів.

Як наголошується в повідомленні "Нафтогазу", компанія хоче домогтися від "Газпрому" компенсації за недоплату транзитного тарифу з 2010 року.

Крім того, в позовній вимозі "Нафтогаз" заявляє про невиконання зобов'язань "Газпрому" щодо обсягів транзиту газу через Україну, який з 2010 року неухильно падає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!