"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Освітяни замовили документів на 4 мільйони у фірми з орбіти ЄДАПСу

П'ятниця, 22 травня 2015, 11:26

Державне підприємство "Інфоресурс" за результатами тендерів уклало угоди на виготовлення документів про освіту й медалей на загальну суму 4,84 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

З цієї суми 4,1 млн грн піде на документи про середню та вищу освіту, дипломи, грамоти, свідоцтва і т.д.

При цьому ціни на окремі типи продукції станом на публікацію результатів тендеру на "ВДЗ" не оприлюднені. Частково замовлення фінансується коштом держбюджету, а частково -коштом держпідприємства.

Реклама:

Ці документи виготовлятиме ДП "Поліграфічний комбінат "Зоря". Власником компанії записана кіпрська фірма "Балладхілл Холдінгз Лімітед". Разом з тим комбінат входить до складу консорціуму ЄДАПС.

Комбінат зареєстрований за однією адресою з однойменною фабрикою - ПАТ "Київська поліграфічна фабрика "Зоря", в Києві, по вул.Лугова 1-а, контактний телефон у підприємств також спільний.

Акції фабрики заведені на чотири кіпрські компанії: "Палмсайд Холдінгс Лімітед", "Пінкрім Холдінгс Лімітед", "Плейссайд Холдінгс Лімітед", "Песцино Холдінгс Лімітед".

Ці ж кіпрські компанії контролюють ПАТ "Друк-Устаткування" і ТОВ "Енергія-Т" (з кінця 2013 р. в стані припинення), керівником яких значиться Олег Дерев’янко, брат народного депутата Юрія Дерев’янка.

Щодо медалей для випускників шкіл, то їх замовили 21 400 штук - із них 17 100 золотих і ще 4 300 срібних.

Як відомо, Сполучені Штати Америки ще минулого року висунули звинувачення у корупції представникам концерну ЄДАПС, який донедавна був українським монополістом з виготовлення захищених документів, в тому числі паспортів України для виїзду за кордон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: