"Метінвест" Ахметова відновив роботу Єнакіївського метзаводу

Вівторок, 24 березня 2015, 14:38

"Метінвест" відновив роботу Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ), тимчасово зупиненого через бойові дії на Донбасі і фактичну відсутність залізничного сполучення в зоні АТО.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії.

Згідно з повідомленням, на цей момент запущена і виведена на робочі параметри піч №5, закінчується раздування печі №3, випущені перші партії литої заготовки.

"За час вимушеного простою, що тривав більше місяця, металурги встигли виконати цілий комплекс робіт для підвищення продуктивності обладнання. Так, був замінений газохід ексгаустера №5 агломераційного цеху, проведені ремонтні роботи холодильника машин безперервного лиття заготовки №1 і №2, ремонтні роботи в вапняно-випалювальному цеху, цеху виробництва прокату", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, запуск сортопрокатних станів ЄМЗ і його Макіївської філії відбудеться в квітні.

Як повідомлялося, 6 лютого поточного року через безперервних бойових дій на Донбасі і фактичної відсутності залізничного сполучення в зоні АТО група "Метінвест" прийняла рішення про зупинку Єнакіївського металургійного заводу - провідного світового виробника квадратної заготовки, і Макіївської філії ЄМЗ.

Основними акціонерами компанії Metinvest BV (Нідерланди, материнської компанії групи "Метінвест") є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%) Вадима Новинського, спільно керують компанією.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: