Україна в Брюсселі обговорить порушення зимового пакету "Газпромом"

Понеділок, 2 березня 2015, 12:16

В рамках тристоронньої зустрічі у форматі Україна - ЄС - РФ 2 березня в Брюсселі сторони планують обговорити виконання домовленостей про поставки російського газу на територію України у зимовий період, зокрема, порушення угоди російською компанією і формат подальшої взаємодії сторін.

Про це йдеться у повідомленні НАК "Нафтогазу".

Як зазначається, обговорюватись, ймовірно, також будуть перспективи початку тристоронніх консультацій щодо поставок російського газу до України після завершення зимового пакету.

"Зимовий пакет умов поставок російського газу до України, який був підписаний представниками України, Росії і ЄС, був компромісним рішенням для кожної сторони. Свою частину угоди ми виконали повністю", – зазначив Андрій Коболєв.

Реклама:

"У лютому угода була порушена російською стороною. У лютому сплачений нами газ був недопоставлений. Угода продовжує порушуватися і в березні. Очевидно, що це порушення повинне призвести до збільшення поставок до України з ЄС. Технічна можливість для істотного збільшення поставок є вже сьогодні – через інтерконнектор між Україною і Словаччиною", - додав глава Нафтогазу.

Згідно із повідомленням, делегацію Єврокомісії на переговорах очолить Віце-президент ЄК з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович.

Українську сторону представлять Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин і голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

З боку РФ очікується участь Міністра енергетики РФ Олександра Новака і голови правління "Газпрому" Олексія Міллера.

Як повідомлялося, з 26 лютого "Газпром" недовиконує заявки "Нафтогаза".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!