У четвер "Газпром" недовиконав заявку "Нафтогазу" на 20%

П'ятниця, 27 лютого 2015, 20:21

НАК "Нафтогаз України" закликає ВАТ "Газпром" суворо дотримуватися заявок на поставки передплаченого газу, які "Нафтогаз" виставляє відповідно до контрактної процедури і Брюссельських домовленостей.

Про це йдеться у повідомленні української компанії.

"Нафтогаз очікує отримання заявленого обсягу оплаченого газу, не більше, ні менше, через узгоджені пункти прийому газу. Непередбачуваність поставок з боку Газпрому ускладнює нашу роботу з цим постачальником", - повідомляє глава прес-служби "Нафтогазу" Альона Осмоловська.

Нафтогаз вкотре звертає увагу на те, що з 22 лютого 2015 року заявки компанії не виконуються належним чином.

Реклама:
Статистика виконання заявок Нафтогазу за контрактом з Газпромом 

"Відповідно до п. 3.3 Додатку №33 від 30 жовтня 2014 року до контракту від 19 січня 2009 року "Нафтогаз" подає заявку на добовий обсяг поставки передплаченого газу, а Газпром зобов'язаний виконати таку заявку в повному обсязі. Згідно цього ж пункту "Нафтогаз" самостійно визначає графік і обсяг внесення передплати", - йдеться у повідомленні.

"Нафтогаз" також підкреслює, що транспортування обсягів газу для європейських споживачів не залежить від стану поставок газу з боку "Газпрому" для України.

"Незважаючи на те, що "Газпром" вже п'ятий день недопостачає газ "Нафтогазу", поставка транзитних обсягів для ЄС здійснюється українською стороною в повному обсязі", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!