Розшукуваний екс-голова "Укрспирту": Я в Україні

Вівторок, 10 лютого 2015, 10:08

Колишній керівник ДП "Укрспирт" Михайло Лабутін, якого розшукує МВС і Інтерпол, знаходиться в Україні. 

Про це він сказав в інтерв'ю "Економічній правді", яке незабаром буде опубліковане.

"Я в Україні", - сказав Лабутін, відповідаючи на питання про те, де він зараз перебуває.

Крім того, екс-керівник "Укрспирту" заявив, що має намір боротися.

Реклама:

"По-перше, я говорю з вами і хочу донести до громадськості реальну картину - те, що є. Сподіваюся на вашу допомогу - на об'єктивний розбір, на журналістське розслідування. Я не розумію, чому досі не створили робочу групу з депутатів, яка б цим питанням зайнялася", - сказав він.

Також, він впевнений, що потрібно об'єктивно розібратися в ситуації.

"Чи є порушення? І якщо їх немає, то навіщо було влаштовувати таке навколо підприємства. Воно вмирає", - сказав Лабутін.

За його словами, він готовий приїхати і давати свідчення.

"В цілях безпеки я поки не буду озвучувати, де перебуваю. Всім скоро стане відомо, коли ситуація почне приймати інший оборот. Коли стане безпечно і проясниться ситуація. Коли стане зрозуміло, що не так все, як зараз говорять і мене не захочуть запхати у в'язницю і там зачинити. Я готовий приїхати і давати свідчення. Зараз, як ви розумієте, я не можу сказати, де перебуваю. Але я в Україні і це факт", - підсумував він.

Як відомо, 38-річний Михайло Лабутін оголошений у розшук українськими правоохоронними органами. За допомогою бійців батальйону "Айдар"він 19 грудня зник з лікарні, в якій перебував на стаціонарному лікуванні.

Перед цим Лабутіну було пред'явлено повідомлення про підозру у розтраті 172, 5 млн грн коштів ДП і ухиленні від сплати податків на суму 28,2 млн грн.

Крім того, Лабутін, якого оголошено у міжнародний розшук, нарахував собі матеріальної допомоги на суму 287,154 тисячі гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!