Розшукуваний екс-голова "Укрспирту" виписував собі матдопомогу - 290 тисяч

Четвер, 22 січня 2015, 14:54

Колишній генеральний директор ДП "Укрспирт" Михайло Лабутін, якого оголошено у міжнародний розшук, нарахував собі матеріальної допомоги на суму 287,154 тисячі гривень.

Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко на засіданні Комітету Верховної Ради з питань протидії та запобіганню корупції 23 cічня.

За його словами, керівництво ДП "Укрспирту" проводило неефективну цінову політику, яка суперечила вимогам нормативно-правових актів.

Зокрема, за даними Павленка, здійснювалося відвантаження спирту за заниженими цінами, що принесло збитків державі на 9,55 мільйонів гривень. Також було недоплачено до бюджету податку на прибуток - 203,66 млн гривень.

Реклама:

Крім цього, зазначає міністр, генеральний директор Михайло Лабутін, якого оголошено у міжнародний розшук, нарахував собі матеріальної допомоги на суму 287,154 тисячі гривень.

"Сьогодні спільно з фіскальними та правоохоронними органами було проведено ґрунтовний аудит діяльності підприємства. Всі матеріали передані до правоохоронних органів та відкриті кримінальні провадження", - заявив Павленко.

Він також зазначив, що наразі ліквідовано посаду Генерального директора через внесення відповідних змін до статуту підприємства. Замість неї відкрита посада директора, яка здобуватиметься виключно через відкритий конкурс. Також змінено весь менеджмент "Укрспирту" на рівні заступників. За рішенням уряду керівники підприємства будуть обиратися через Номінаційний комітет.

За його словами, зараз 68 державних підприємств, які в підпорядкуванні Мінагропроду, знаходяться в стадії ліквідації, 149 підприємств – в стадії реорганізації.

Міністр також наголосив на великому інтересі до аграрних компаній і сектору загалом з боку міжнародних інвесторів.

"Рівень інтересу з боку закордонних інвесторів зашкалює. Ми сиділи на великій конференції в Німеччині. Там були присутні також представники Молдови і Грузії. Зала була переповнена. І 90% питань саме про Україну", - зазначив він.

"Всі розуміють, що зараз ціна входження дуже маленька, тому що ризики дуже великі - у нас війна йде. І загальний інтерес великий. І до "Укрспирту" є інтерес. І це не той інтерес, щоб заробляти гроші по "чорному" спирту, як ми зараз це бачимо", - додав Павленко.  

Як відомо, 38-річний Михайло Лабутін оголошений у розшук українськими правоохоронними органами. За допомогою бійців батальйону "Айдар"він 19 грудня зник з лікарні, в якій перебував на стаціонарному лікуванні.

Перед цим Лабутіну було пред'явлено повідомлення про підозру у розтраті 172, 5 млн грн коштів ДП і ухиленні від сплати податків на суму 28,2 млн грн.

Нагадаємо, Мінагропрод призначив нового тимчасово виконуючого обов'язки директора ДП "Укрспирт" Романа Іванюка. До свого призначення він працював керуючим директором, головою департаменту інвестиційного банкінгу компанії "Конкорд Капітал".

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: