Одного з власників агрохолдингу "Мрія" оголосили в розшук

П'ятниця, 16 січня 2015, 17:44

Одного з власників агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту оголосили в розшук.  

Про це зазначається на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Відповідно до інформації, вказаної на сайті, МВС визначає Миколу Гуту як "особу, яка переховується від органів влади". Дата зникнення вкзана 31 березня 2014 року, хоча Микола Гута був присутнім на зборах з кредиторами, які проходили в Києві в жовтні-грудні 2014 року. 

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Земельний банк холдингу перевищує 300 тисяч га, зосереджений в західних областях України.

Реклама:

Компанія спеціалізується на вирощуванні пшениці, ячменю, ріпаку, цукрових буряків, гречки, картоплі та інших культур.

Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. До вересня 2014 року відповідав за поточне управління компанією на посаді генерального директора, наразі він голова Ради директорів групи компаній "Мрія".

Як відомо, Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

80% групи компаній "Мрія" володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу кіпрською компанією володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Наразі вони є власниками агрохолдингу номінально. Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Як повідомлялося, австрійська фінансова група Erste Group звернулася до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: