"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк екс-голови "Нафтогазу" підозрюють у розкраданні коштів Фонду гарантування

Понеділок, 8 грудня 2014, 17:40

Правоохоронці викрили керівників одного зі столичних банків - власника, голову правління та начальника відділення - які намагалися збагатитися за рахунок Фонду.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

Як зазначає агентство УНІАН, посилаючись на учасників ринку, мова йде про "Єврогазбанк", який на даний час ліквідується Фондом гарантування вкладів фізосіб.

За словами начальника Департаменту ДСБЕЗ МВС України Василя Пісного, правопорушники організували укладання банківською установою низки фіктивних депозитних договорів з підставними особами, що дозволило банку необґрунтовано суттєво збільшити суму гарантованого законодавством відшкодування за депозитними вкладами фізичних осіб.

Реклама:

"У ході подальшого розслідування встановлено, що при безпосередній участі зазначених керівників цією банківською установою безпідставно видавалися кредити на підставних осіб під неіснуючі застави на суму понад 75 мільйонів гривень, які до цього часу не повернуто", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляють в МВС, ділки організували схему фальсифікації операцій із заставним майном, що дозволило вивести із застави ліквідне майно, надавши в заставу майнові права за цінними паперами нульовою вартістю. Таким чином, банку було завдано збитків ще на 11,5 мільйонів гривень.

За вказаним фактом Головним слідчим управлінням МВС України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

Досудове розслідування продовжується.

Як відомо, 17 липня в ПАТ "Європейський газовий банк" ввели тимчасову адміністрацію до 17 жовтня. Пізніше роботу тимчасової адміністрації продовжили.

В середині листопада Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав процедуру ліквідації "Єврогазбанку".

Оосновним власником банку є бізнесмен Олексій Івченко, який очолював правління НАК "Нафтогаз України" у 2005-2006 роках, та члени його сім'ї.

Зокрема, Олексій Івченко - 39,6296%, Галина Івченко - 31,9574%, Христина Івченко - 17,7778%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: