Росспоживнагляд "приховує" результати перевірок Roshen

П'ятниця, 8 листопада 2013, 10:12

Міністерство аграрної політики та продовольства досі не отримало офіційної документації за результатами перевірки кондитерських фабрик корпорації Roshen фахівцями Росспоживнагляду.

Про це сказав міністр Микола Присяжнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зауважень, претензій, протоколу, акту - ми нічого не отримали. Тобто, на превеликий жаль, спрацьовує правило: правий той, у кого більше прав", - сказав міністр Присяжнюк.

Він уточнив, що Україна щодня направляє до Роспортбенадзору запрошення для повторних перевірок підприємств Roshen і запитує акт попередньої перевірки, а Міністерство економічного розвитку і торгівлі працює зі штаб-квартирою СОТ.

Реклама:

"На превеликий жаль, робота поки йде нецивілізовано", - зазначив Присяжнюк.

Нагадаємо, Україна в рамках членства в СОТ ініціювала розгляд з питання захисту інтересів українських кондитерських виробників після звернення корпорації Roshen, яка заявила про утиск її корпоративних інтересів з боку Росії.

Як повідомлялося, Росспоживнагляд у липні поточного року заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві тоді ще керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко і міністр аграрної політики Микола Присяжнюк домовилися про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії.

Тоді була запланована інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство готове було допустити українську продукцію на ринок РФ, але з контролем кожної партії. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: