Україна порушила у СОТ питання захисту кондитерів

Вівторок, 5 листопада 2013, 19:29

Україна звернулася до СОТ з проблемою захисту інтересів вітчизняних кондитерів.

Про це повідомив, міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щодо СОТ: ми вже теж проводимо відповідну роботу в СОТ з цього питання. Наш представник вже озвучив цю проблему, і в Женеві про цю проблему вже знають", - повідомив Прасолов.

За його словами зараз готуються подальші кроки.

Реклама:

"Це, звичайно, тривалий процес буде, тому як у них дуже сильні процедури: консультації і т.д. Але ми, природно, від імені України до СОТ зробили необхідні кроки для того, щоб захистити наші інтереси. Але у зв'язку з тим, що не можна захистити інтереси конкретного виробника, ми це повинні вирішити як проблему з нашою кондитерської промисловістю", - сказав Прасолов.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня корпорація Roshen звернулася до МЕРТ України з проханням ініціювати розгляд з Росією в рамках СОТ.

Росспоживнагляд у липні поточного року заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві тоді ще керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко і міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк домовилися про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії.

Тоді була запланована інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство готове було допустити українську продукцію на ринок РФ, але з контролем кожної партії. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: