"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров хоче підписати угоду про трубопровідний транспорт СНД в 2014 році

Середа, 20 листопада 2013, 19:05

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що угода про вільну торгівлю послугами в рамках СНД, а також угода про доступ до трубопровідного транспорту повинні бути підписані в 2014 році.

Про це Азаров заявив на брифінгу перед двосторонньою зустріччю з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, передає УНІАН.

Він зазначив, що питання підготовки цих документів розглядалося сьогодні на засіданні глав урядів СНД.

"Ми говорили про те, що це не повинно розтягуватися в часі. Це все має бути реалізовано у визначені терміни. Але ви чули, що відповів на це питання Дмитро Анатолійович. Зрозуміло, що це не розклад кур'єрського потяга - ясно, що можуть бути зміни в термінах... Але ці зміни не повинні вимірюватися роками", - сказав Азаров.

Реклама:

Він також зазначив, що Україна в 2014 році головуватиме в СНД і буде стимулювати підготовку і підписання цих документів.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сьогодні заявив, що Україна і Росія продовжать переговори щодо прокачування по російських трубопроводах, газу закуповуваного в Туркменістані для України, незважаючи на певні складності і розбіжності сторін.

"Робота над цими документами буде продовжена. Я б жодних термінів не позначав. Якщо ми зуміємо поєднати всі позиції, значить домовимося. Чи відбудеться це через три місяці, через півроку, або пізніше - поживемо - побачимо", - сказав Медведєв.

Також він зазначив, що Росія буде визначатися з конкретними діями в залежності від результатів проведення Вільнюського саміту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: