"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров про "війну" із Росією: це відмінності у підходах

Четвер, 15 серпня 2013, 12:42

Прем'єр Микола Азаров пов'язує проблеми у торговельних відносинах з Росією зі створенням і структуруванням Митного союзу.

Про це він сказав журналістам у четвер у Луганську, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз є певні складнощі, пов'язані, перш за все, як ми вважаємо, зі створенням, структуруванням і формалізацією Митного союзу. У нас з'являються відмінності в підходах", - заявив він.

При цьому прем'єр закликав ЗМІ "штучно не роздувати і не перебільшувати ситуацію".

Реклама:

"Зараз наші ЗМІ цю тему, нібито існуючого конфлікту, перебільшують. Так, є проблеми, але не слід зараз ці проблеми штучно роздмухувати і штучно перебільшувати", - сказав Азаров.

Прем'єр висловив переконання, що вирішення цього питання лежить у площині узгодження позицій двох країн.

"Це - робота не проста, важка, але вона, безумовно, дасть свої результати. Ми в цьому глибоко переконані", - зазначив глава уряду.

Він в черговий раз заявив, що не потрібно протиставляти співпрацю України з Європейським Союзом і її співпрацю з МС.

"У нас немає альтернативи. Ми будемо розвивати нашу співпрацю як з Європою, так і з країнами Митного союзу", - підкреслив Азаров.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!