У Євросоюзі заборонять ароматизовані сигарети

Четвер, 11 липня 2013, 18:11

Комітет Європарламенту схвалив заборону на ментолові та інші ароматизовані сигарети.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як повідомляє видання, це рішення стало частиною більш широкого законодавчого заходу щодо жорсткішого регулювання продажів тютюнової продукції в Євросоюзі.

Голосування в ключовому комітеті Європарламенту з даного питання означає, що заборона, скоріше всього, буде схвалена усіма членами цієї організації і стане законом, вказує видання.

Реклама:

Єврокомісія підготувала законопроект, що посилює правила виробництва, маркування та продажу тютюнових виробів у кінці грудня 2012 року.

"Споживачів обманювати не можна. Тютюнові вироби повинні виглядати як тютюнові вироби і мати відповідний смак. Наша пропозиція гарантує, що приваблива упаковка та смакові добавки не будуть використовуватися в якості маркетингового ходу", - заявляв тоді єврокомісар з охорони здоров'я Тоніо Борга.

Законопроект передбачав не тільки заборону на ароматизовані цигарки, а й прописував розміри продукції.

Передбачалося, що їх діаметр повинен бути не менше 7,5 мм - таким чином під заборону потрапляли тонкі сигарети. Але міністри охорони здоров'я п'яти країн-членів ЄС (Чехії, Польщі, Румунії, Болгарії та Словаччині) відхилили цю пропозицію, заявивши, що заборона на тонкі сигарети призведе до ліквідації десятків тисяч робочих місць і збільшення контрабанди.

Також новий законопроект передбачає, що електронні сигарети будуть розцінюватися як лікарські засоби, що призведе до тестування таких товарів у деяких країнах Євросоюзу, де зараз немає відповідного законодавства.

Нові правила створять черговий бар'єр для таких тютюнових гігантів, як Philip Morris International, British American Tobacco і Imperial Tobacco Group.

Як повідомлялося, Єврокомісія хоче завдати удару по цигаркових мафіозі, в тому числі з України та Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!