"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Група GRECO закликала Україну посилити боротьбу з корупцією

Четвер, 13 червня 2013, 17:37

Група держав Ради Європи проти корупції (GRECO) закликає Україну посилити боротьбу з корупцією серед депутатів Верховної ради, суддів і прокурорів.

Про це йдеться в повідомленні Ради Європи, передають "Українські новини".

GRECO закликає своїх членів, в тому числі Україну, посилити роботу щодо попередження та боротьби з корупцією для зміцнення правового та організаційного потенціалу своїх парламентаріїв, суддів і прокурорів.

"Справи, пов'язані з корупцією, включаючи парламентарів, суддів чи прокурорів, мають спустошуючий ефект на довіру громадян до демократичних інститутів. Громадяни покладаються на дані категорії представників у боротьбі з корупцією, де б вона не існувала, і також вони (депутати, судді, прокурори ) повинні подавати приклад", - наводяться слова генсека Ради Європи Турбьерна Ягланда.

Реклама:

GRECO також відзначає, що дані групи повинні краще засвоїти методи запобігання корупції як частини їх повсякденної роботи, а також більш активно брати участь у розробці точних і прозорих документів для імплементації ефективних механізмів контролю та застосування санкцій проти тих, хто залучений в корупцію.

Як повідомлялося, нещодавно у GRECO заявили про корупцію, що Україна з 13 рекомендацій виконала лише дві.

Як відомо, Україна приєдналася до GRECO 1 січня 2006 року, тим самим держава надала згоду проходити оцінку зі сторони GRECO щодо імплементації в національне законодавство положень Кримінальної й Цивільної конвенцій Ради Європи проти корупції, керівних принципів боротьби з корупцією Ради Європи, прийнятих у рамках виконання програми дій проти корупції, схваленої Радою Європи.

Перші два раунди оцінювання України були проведені в 2006 році, а в березні 2007 року за їхніми результатами затверджений звіт із 25 рекомендаціями GRECO.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: