Уряд дозволив оприлюднити звіт про боротьбу з корупцією

Середа, 29 червня 2011, 19:07

Кабінет міністрів дав згоду на оприлюднення звіту групи держав проти корупції (GRECO) про дотримання Україною антикорупційних рекомендацій, наданих їй за результатами першого й другого раундів оцінки.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

Агентство нагадує, що такий дозвіл надається відповідно до правил і практики GRECO щодо оприлюднення державами звітів про виконання ними антикорупційних рекомендацій.

Після надання GRECO доступу до звіту документ буде перекладений українською й оприлюднений на сайті Мін'юсту.

Реклама:

Цей крок буде сприяти забезпеченню прозорості в діяльності президента й уряду України.

Мін'юст нагадує, що про виконання рекомендацій GRECO Україна відзвітувала в травні 2009 року.

При цьому GRECO тоді зазначила, що виконаними вважаються 8 антикорупційних рекомендацій, а 17 рекомендацій виконано частково.

У зв'язку із цим Україні в січні 2011 року було запропоновано підготувати інформацію про перебіг реалізації саме тих рекомендацій GRECO, які вважалися виконаними частково.

Додатковий звіт про стан виконання Україною зазначених рекомендацій GRECO був затверджений на 51-му пленарному засіданні організації, що відбулося в травні 2011 року.

Україна приєдналася до GRECO 1 січня 2006 року, тим самим держава надала згоду проходити оцінку зі сторони GRECO щодо імплементації в національне законодавство положень Кримінальної й Цивільної конвенцій Ради Європи проти корупції, керівних принципів боротьби з корупцією Ради Європи, прийнятих у рамках виконання програми дій проти корупції, схваленої Радою Європи.

Перші два раунди оцінювання України були проведені в 2006 році, а в березні 2007 року за їхніми результатами затверджений звіт із 25 рекомендаціями GRECO.

Як повідомлялося, на початку червня президент Віктор Янукович схвалив закон про протидію корупції.

7 квітня Верховна рада, прийнявши цей закон, ввела декларування чиновниками своїх доходів і видатків, а також доходів членів їхніх сімей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: