"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова "Укравтодору" обіцяє українцям шість платних доріг

Понеділок, 20 травня 2013, 19:04

"Укравтодор" готує 6 концесійних проектів з будівництва доріг з платним проїздом.

Про це заявив на прес-конференції голова "Укравтодору" Євген Прусенко, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Ми готуємо концесійні конкурси для будівництва платних доріг. Це ті проекти, які є в програмі розвитку економіки на 2013-2014 роки. Це Велика кільцева міста Києва, дорога Рівне-Броди-Львів-Краковець, дорога Харків-Щербаківка-Новомосковськ, дорога Київ-Одеса-Крим і дорога від Новомосковська до Криму", - сказав він.

За його словами, платні дороги будуть будуватися поруч з альтернативними безкоштовними. "На платних дорогах (вартість проїзду) може становити в рамках 30 копійок за кілометр для легкового автомобіля і до 1 гривні - для вантажного", - повідомив голова "Укравтодору".

Реклама:

Як зазначив Прусенко, концесійні проекти будуть готові не пізніше ніж через рік. У той же час, він запевнив, що жоден з цих проектів не буде пропущений, якщо він не буде економічно обґрунтований.

"За попереднім аналізом, їх необхідно запускати. Так, це буде в перший час навантаження на держбюджет, але ми й так залучаємо кредити, не маючи можливості їх виплачувати", - сказав Прусенко.

Нагадаємо, нещодавно віце-прем'єр Олександр Вілкул представив Концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: