"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вілкул каже, що "Укравтодор" необхідно реформувати

Вівторок, 7 травня 2013, 13:30

Віце-прем'єр Олександр Вілкул представив Концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства на засіданні уряду.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Як зазначається, вона була розроблена на основі аналізу кращих практик розвитку та управління автодорожнього господарства в країнах ЄС.

Віце-прем'єр зазначив, що необхідно реформувати "Укравтодор".

Реклама:

"Неефективно, коли планування, функції замовника, контроль, а часто і виконання робіт зосереджені в одному відомстві. Необхідна нова система", - сказав Вілкул.

За його словами, функцію стратегічного планування з розвитку дорожнього господарства необхідно закріпити за Мінінфраструктури, функцію контролю якості доріг - за Укртрансінсспекцією.

А "Укравтодор" у запропонованій Вілкулом нової стратегії має виступати лише замовником робіт доріг державного значення - таких доріг в Україні 52 тис км.

При цьому 117,7 тис. км доріг місцевого значення разом із фінансуванням віце-прем'єр пропонує передати до сфери відповідальності облдержадміністрацій і особисто голів ОДА, щоб персоніфікувати відповідальність за якість таких доріг у кожній області.

"Реформування системи "Укравтодору" має супроводжуватися збільшенням фінансування на утримання, ремонт і будівництво доріг із передбачених у бюджеті на цей рік 16,9 млрд гривень до 40 млрд гривень на рік", - підкреслив Вілкул.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: