"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада хоче вільну торгівлю і з ЄС, і з Митним союзом

П'ятниця, 29 березня 2013, 15:59

Україна в 2013 році створить зони вільної торгівлі з Євросоюзом та Митним союзом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара в дипломатичній академії МЗС Росії в Москві, передає УНІАН.

"Наша позиція тут гранично проста. Ми хочемо мати зону вільної торгівлі і з ЄС і з країнами Митного союзу. Вже в цьому році Україна може стати єдиною державою в світі, яка буде мати зону вільної торгівлі і на Сході - з Митним союзом, і на Заході - з ЄС", - зазначив Кожара.

Він підкреслив, що в багатьох регіонах світу проходять інтеграційні процеси, багато країн спільно намагаються протистояти фінансово-економічній кризі.

Реклама:

За його словами, ті країни, які не беруть участь в інтеграційних процесах, програють конкретну боротьбу на світових ринках, тому інтеграційні процеси відбуваються і в Європі, і в Азії.

"Для України дуже важливо не випасти із цього процесу", - переконаний міністр.

При цьому він нагадав, що зараз обговорюється питання про початок переговорів про створення зони вільної торгівлі між США і Євросоюзом. З іншого боку, Митний союз розглядає питання створення зони вільної торгівлі з В'єтнамом і Новою Зеландією.

Раніше директор Департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не буде знижувати для України ціну на газ без вступу України в Митний союз.

Нагадаємо, нещодавно президент Віктор Янукович заявив, що Україні варто розглянути можливість адаптації в законодавстві тих норм Митного союзу, які не суперечили б міжнародним зобов'язанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: