Клименко розповів, що чекає на податкову міліцію

Середа, 27 березня 2013, 13:35

Одна з силових структур - податкова міліція - залишається у складі створеного Міністерства доходів і зборів, однак буде реформована найближчим часом, а чисельність складу буде скорочена.

Про це заявив міністр Олександр Клименко в інтерв'ю Першому національному каналу, передає "УНІАН".

"Сьогодні визначено, що податкова міліція працює у складі Міндоходів, це по-перше. По-друге, ми вже реформуємо цю структуру, і ми сьогодні скорочуємо чисельність", - сказав він.

При цьому міністр звернув увагу, що податкова служба за останні два роки була значно реформована, що дозволяє їй бачити ризики несплати податків в режимі онлайн і аналізувати причини несплати податків.

Реклама:

"Виходячи з цього, ми сьогодні будемо реформувати і підрозділи податкової міліції", - уточнив Клименко.

Відповідаючи на питання про перспективи створення в Україні фінансової поліції, наділеної потужними повноваженнями, він зазначив, що будь-які зміни будуть прийняті тільки після громадських слухань і консультацій з бізнесом.

"Ми сьогодні повинні гармонізувати правоохоронну функцію. Щоб з бізнесом спілкувався один-єдиний комунікатор. Це зручно, і це правильно. Яка модель буде? Це питання дискусії. Дискусія в уряді, дискусія з суспільством", - сказав міністр.

Як повідомлялося, на думку юристів, якщо фінполіція буде створюватися в Україні як окрема структура з дуже широкими повноваженнями, існує ризик замороження оголошеного раніше державою курсу на лібералізацію бізнес-середовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!