Вступ до Митного союзу гарантує знижку на газ - посол Росії

П'ятниця, 1 лютого 2013, 17:06

Україна та Росiя можуть домовитися про зниження цiни на росiйський газ поза контекстом питання вступу до Митного союзу, проте вступ до МС гарантує знижку на газ.

Про це заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Те, що я зараз знаю щодо того, як передбачається надалi реалiзувати спiвробiтництво в газовiй галузi, з урахуванням української ГТС, цiни на росiйський газ i низки сумiжних питань, усе це свiдчить про те, що росiйське й українське керiвництво знайшли пiдходи, згiдно з якими може вiдбутися зниження цiни на росiйський газ поза контекстом вступу України до Митного союзу", - сказав Зурабов.

Водночас, за словами росiйського дипломата, якщо Україна вступить до Митного союзу, то це гарантуватиме те, що українська сторона отримуватиме росiйський газ за тiєю ж цiною, за якою його закуповують iншi країни цього об'єднання.

Реклама:

"Звiсно, вступ України до МС, безумовно, визначить те, що Україна отримуватиме росiйський газ за тiєю ж цiною, що й iншi члени МС", - наголосив Зурабов.

Як повідомлялося, раніше директор Департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не буде знижувати для України ціну на газ без вступу України в Митний союз.

Нагадаємо, нещодавно президент Віктор Янукович заявив, що Україні варто розглянути можливість адаптації в законодавстві тих норм Митного союзу, які не суперечили б міжнародним зобов'язанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!