Україна може отримати 70% видобутку на Прикерченській ділянці

Середа, 30 січня 2013, 18:58

Україна отримає близько 70% видобутку на Прикерченській ділянці.

Про це заявив президент Vanco Prykerchenska Ltd Джим Баун, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно із умовами УРП (угоди про розділ продукції), Україна отримає близько 70% усього видобутку родовища. Ми говоримо за попередніми оцінками про 83 млн тонн нафти і 180 млрд куб. м газу", - сказав він.

Президент Vanco Prykerchenska зазначив, що у зв'язку з затвердженням мирової угоди компанія відмовилася від раніше висунутих претензій до України на суму 100 млн доларів.

Реклама:

Президент Vanco Prykerchenska додав, що на сьогодні не має інформації про зміну часток учасників в компанії.

Як повідомлялося, за даними Комісії з захисту конкуренції Сербії, найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України ДТЕК Ріната Ахметова купує Vanco Ukraine (Британські Віргінські острови).

Vanco International, 100% "дочка" компанії Vanco Energy Company (США), у квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладання угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.

У жовтні 2007 Vanco Int. віддала права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco Int., ДТЕК, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Влада уряду Юлії Тимошенко в 2008 році вийшла з УРП, після чого Vanco звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП.

Після приходу до влади президента Віктора Януковича уряд Миколи Азарова у квітні 2011 року схвалив угоду з Vanco Prykerchenska, доручивши внести зміни в договір про розподіл вуглеводнів.

За даними поінформованих джерел, однією з причин затримки є вибудовування відносин між співвласниками Vanco Prykerchenska.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: