Банк "Таврика" спростував інформацію щодо банкрутства

Середа, 5 грудня 2012, 20:42

Банк "Таврика" на даний момент не є банкрутом, однак дійсно знаходиться в складній фінансовій ситуації.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Згідно з повідомленням прес-служби, у фінустанові дійсно проводиться перевірка Національного банку, але рішення про введення тимчасової адміністрації або ініціювання процедури ліквідації регулятором і Фондом гарантування вкладів фізичних осіб по відношенню до банку не прийнято.

"Крім того, інформація про те, що керівництво банку, вилучивши 2 млрд доларів, ховається за кордоном, є помилковою, наполягає прес-служба Таврики. Про це заявляють також в НБУ", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, 27 листопада НБУ наклав на  АТ "Банк "Таврика" ряд обмежень на здійснення банківських операцій.

За даними НБУ, за перші 9 місяців 2012 року залишки коштів населення і підприємств на рахунках у банку "Таврика" збільшилися на 260 млн гривень, а загальний обсяг коштів клієнтів банку становить 2,9 млрд гривень.

Як відомо, акціонером банку, який прямо і побічно володіє 10% і більше статутного капіталу банку на кінець звітного 2011 року є Анатолій Кобець.

Разом з тим, за даними ЗМІ, фактичним власником фінустанови є Сергій Цюпко - власник "Київського ювелірного заводу": в 2000 році став одним з акціонерів банку, в 2001-2002 роках очолив наглядову раду АБ "Таврика".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!