"Укрзалізниця" просить у держави майже 9 мільярдів

Вівторок, 25 вересня 2012, 10:49

"Укрзалізниця" хоче у 2013 році на оновлення рухомого складу спрямувати 8,66 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

За даними "Укрзалізниці", компанія вже подала на розгляд уряду проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік, згідно з яким пропонує на придбання рухомого складу для пасажирських перевезень у 2013 році спрямувати з державного та місцевих бюджетів 8,66 млрд гривень.

Пропонується за бюджетні кошти закупити 200 купейних вагонів, 41 вагон для перевезення інвалідів, 7 спеціальних службово-технічних вагонів та 2 міжрегіональних поїзди, 22 рейкові автобуси та 53 електропоїзди.

Реклама:

"Самостійно, без держфінансування виконати запропоновані на 2013 рік обсяги закупівель рухомого складу для перевезення пасажирів "Укрзалізниця" не зможе, оскільки з року в рік пасажирські перевезення залишаються збитковими", - сказано у повідомленні.

Як повідомили у компанії, на кінець 2012 року збитки від пасажирських перевезень очікуються у сумі 7,2 млрд гривень.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що для модернізації "Укрзалізниці" необхідно побудувати 400-500 поїздів, а віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков у Берліні заявив, що Україна потребує значного оновлення залізничного пасажирського рухомого складу.

Проте Колесніков зазначив, що коштів на оновлення залізничного пасажирського рухомого складу немає.

"Адміністрація завжди купувала ці поїзди за власні гроші, хоча за законом саме держава має забезпечувати фінансування закупівель поїздів для перевезення пасажирів", - заявили ткож у прес-службі "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: