Колесніков хоче, щоб Siemens і Hyundai збирали потяги в Україні

Середа, 19 вересня 2012, 12:03

Іноземні виробники залізничної техніки повинні організувати своє виробництво в Україні.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков у Берліні, де відвідав виставку "InnoTrans 2012", йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

"Провідні світові концерни, такі як Siemens, Hyundai та інші, мають приходити в Україну, організовувати виробництво та збирати заводи, або кооперуватись з нашими. Чистий імпорт – уже невигідний", - сказав Колесніков.

За його словами, вже є компанії зацікавлені у локалізації свого виробництва в Україні.

Реклама:

"Ми зустрілися з двома компаніями, які потенційно готові почати виробництво в Україні. Поки називати їх не буду, але вони вже наступного тижня надішлють технічні команди в Україну, щоб ознайомитись з можливостями нашого виробництва", - повідомив Колесніков.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна більше не буде закуповувати поїзди Hyundai, а замовлятиме поїзда виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

Таким чином глава уряду поставив крапку в питанні закупівлі корейських потягів, які обійшлися Україні сумарно в 307 млн доларів.

"Крюківський вагонобудівний завод створив поїзд не краще і не гірше Hyundai, який курсує зараз на нашій залізниці, - сказав Азаров. - Ми Hyundai більше купувати не будемо. Будемо купувати поїзда Крюківського заводу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: