Клименко обіцяє продовжити реформування податкової системи

Субота, 28 липня 2012, 13:28

Запропонована податківцями концепція реформування податкової системи буде доопрацьовуватися і вдосконалюватися, щоб максимально відповідати об'єктивним економічним умовам та запитам суспільства.

Про це повідомив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко, пише ZN.UA.

"Та кількість поправок і пропозицій, що надійшли, вже внесені і продовжують надходити на адресу чинного Податкового кодексу, свідчить - нинішня податкова система потребує корегування, щоб відповідати потребам економіки", - зазначив він.

"З одного боку, ми знижуємо ставки податків і зменшуємо навантаження на фонд оплати праці, з іншого - вводимо дієві механізми для ліквідації тіньової економіки та збільшення надходжень до бюджету", - сказав головний податківець.

Реклама:

За словами учасників робочої групи, створеної для подальшої роботи над концепцією реформування податкової системи, одним з головних результатів стала обіцянка податківців в найкоротші терміни оформити свої пропозиції до відповідного законопроекту, що значно підвищить статус обговорюваного документа.

Як повідомив президент Спілки податкових консультантів України Леонід Рубаненко ще один з найбільш важливих підсумків консультацій - рішення про те, що чинна спрощена система оподаткування залишиться.

До робочої групи, крім уряду і ДПСУ входять представники Адміністрації президента, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи та інших профільних наукових установ.

Громадськість і промислово-галузеві групи в ній представлені Європейською бізнес асоціацією, Американською торгово-промисловою палатою, УСПП, ФРУ, Союзом податкових консультантів, Національною асоціацією банків України та низкою інших.

Як повідомлялося, необхідність підготовки документу під назвою "Концептуальні зміни податкової системи" в Податковій пояснюють бажанням виконати президентську програму економічних реформ на 2010-2014 роки і добитися двох цілей -стимулювати внутрішнє виробництво технологічної продукції і ліквідувати тіньову економіку, обсяг якої оцінюється в 350 млрд гривень на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: