"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд пропонує виділити 800 мільйонів людині Януковича на розвиток

Вівторок, 10 квітня 2012, 13:25 -

Кабінет міністрів запропонував Верховній раді збільшити фінансування Міністерства екології та природних ресурсів в 2012 році на 775 млн гривень - до 4,04 млрд гривень.

Про це йдеться в законопроекті №10317 від 9 квітня 2012 року, яким уряд пропонує Раді збільшити держбюджет-2012 на 33,35 млрд гривень.

Зокрема, 775 млн гривень Кабмін пропонує виділити Державній службі геології та надр, яку очолює Едуард Ставицький, на розвиток мінерально-сировинної бази.

Згідно з пояснювальною запискою проекту закону, кошти будуть освоєні на підготовці 10 ділянок нафто- та газоносних ділянок.

Реклама:

Кабінет міністрів очікує, що ці кошти дозволять збільшити приріст запасів газу до 2,31 млрд гривень і до 1,65 млрд гривень - нафти та газоконденсату.

Державній службі геології і надр, яка входить до Мінекології, делеговані функції проведення аукціонів із продажу дозволів на користування надрами.

Раніше цим займалося Міністерство екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Як писала "Екномічна правда", очільника Держслужби геології та надр Ставицького вважають людиною президента Віктора Януковича.

У 2007 році він працював радником глави Мінприроди нині покійного Василя Джарти, а згодом і сам очолив "Надра України".

За часів його хазяйнування, із державної власності була відчужена скандально відома резиденція "Межигіря".

Держдача була передана ТОВ "МедІнвестТрейд", яка продала її донецькій ТОВ "Танталіт", пов'язаній із сім'єю Януковича.

Разом із "Межигір'ям" відомство Ставицького продало і будинки "Надр України" біля Софійської площі у Києві. За інформацією преси, покупцем був давній друг Ставицького Василь Джарти.

Паралельно із відчуженням нерухомості, "Надра України" у 2006-2007 роках видала найближчому оточенню Януковича 19 ліцензій на видобування нафти і газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: