Хомутиннік: Ярошенку не вистачало потенціалу

Середа, 18 січня 2012, 16:06

Серед можливих реальних кандидатур на посаду керівника Міністерства фінансів фігурують голова СБУ Валерій Хорошковський і перший заступник глави Нацбанку Юрій Колобов.

Про це сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік в інтерв'ю "Реальній економіці".

За його словами, інформація про відставку міністра фінансів була для нього несподіваною.

Відповідаючи на питання, хто замінить Ярошенка, він зазначив: "Думаю, що оберуть. Фахівців багато. Я не виключаю, що Ярошенка замінить нинішній глава СБУ Валерій Хорошковський, який був і міністром економіки, і головою бюджетного комітету, і начальником Митниці та СБУ", - заявив парламентар.

Реклама:

Серед можливих кандидатур він також назвав Юрія Колобова, першого заступника глави Нацбанку Сергія Арбузова.

При цьому він висловив сумнів, що може розглядатися кандидатура першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Вадима Копилова.

"Копилов - серйозний фахівець. Він і зараз веде серйозну роботу. Він де-факто міністр економіки, якщо не враховувати адмінреформу. І його позиція не менш важлива, ніж позиція глави Мінфіну. Це рівні позиції", - зауважив голова комітету.

За словами Хомутинніка, Ярошенку не вистачало потенціалу, щоб спілкуватися і працювати з податковою, митницею та іншими відомствами "у правильному напрямку".

"Я знаю, що деякі керівники "підшефних" йому відомств тижнями його не бачили. А іноді й місяцями у них не було спілкування з міністром фінансів", - сказав депутат.

При цьому Хомутиннік вважає, що відставки прем'єр-міністра до виборів не буде.

"Я виключаю, що до парламентських виборів будуть зміни такого масштабного характеру. Прем'єром буде Микола Азаров", - підкреслив він.

Як відомо, у середу міністр фінансів Федір Ярошенко пішов у відставку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!