Азаров може піти слідом за Ярошенком – експерти

Середа, 18 січня 2012, 15:15

Головною iнтригою вiдставки мiнiстра фiнансiв Федора Ярошенка є подальша відставка прем'єр-мiнiстра Миколи Азарова.

Таку точку зору висловили політичні експерти в середу в Києвi, коментуючи указ про вiдставку мiнiстра фiнансiв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вiдставка Ярошенко, безумовно, є ударом по прем'єр-мiнiстру Миколi Азарову ... Всi ми знаємо, що Федiр Ярошенко є людиною, креатурою, близьким соратником прем'єр-мiнiстра Миколи Азарова ... До речi, зараз буде цiкаво не хто наступний, а якою буде реакцiя Миколи Азарова", - сказав директор агентства моделювання ситуацiї Вiталiй Бала.

"Я не виключаю, що це початок ланцюгової реакцiї i, зокрема, проблема протирiч всерединi влади", - прокоментував звiльнення голова правлiння Центру прикладних полiтичних дослiджень "Пента" Володимир Фесенко.

Реклама:

За словами Фесенка, головна проблема полягає не у вiдставцi Ярошенка, а у тому, хто контролюватиме бюджет України.

"Вiд того, хто буде призначений - це буде дiагноз того, як далi розвиватиметься ситуацiя при владi", - наголосив вiн.

У свою чергу, полiттехнолог, заступник директора компанiї Berta communication Павло Кругляковський наголосив, що вiдставка Ф. Ярошенко "подiя найменш дивовижна".

 "Якими будуть наслiдки, чи пiде слiдом за ним Микола Янович? Вiн вже не раз попереджав, що готовий пiти на цей крок, якщо Ярошенка буде звiльнено", - зазначив вiн.

У свою чергу, директор Iнституту глобальних стратегiй Вадим Карасьов наголосив, що вiдставка Ярошенка є резонансною подiєю, однак не несподiваною.

"Ярошенко, скажiмо так, ритуальна резонансна жертва", - зазначив експерт.

Водночас експерт висловив сумнiв у тому, що Азаров пiде у вiдставку, незважаючи на те, що Ярошенка називають людиною Азарова.

"Питання в iншому: хто контролюватиме бюджет на час виборiв? Хто виплачуватиме замiсть "юлiної" тисячi "вiтiну" тисячу? I у кого буде влада над грошима в цiй країнi?", - підсумував Карасьов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!