Фірташ планує поглинути крупного хімічного трейдера

Субота, 14 січня 2012, 14:50 -

Новим придбанням олігарха Дмитра Фірташа буде хімічний трейдер "Украгро НПК".

Влітку хімічний холдинг Ostchem Фірташа прийняв стратегічне рішення про побудову власної збутової мережі, пише газета "Коментарі".

За рахунок такої мережі компанія мала намір поліпшити економіку свого бізнесу, адже контролюючи чотири азотні комбінати в Україні, вона, як і раніше, ділилася доходами від продажів усередині країни з низкою трейдерів.

Джерела видання зазначали, що перший етап програми передбачає створення 22-40 агрохімічних баз (приблизно однієї-двох на область, включаючи складські й логістичні можливості підприємств, що входять до холдингу).

Реклама:

Найімовірнішим способом розширення збутової мережі експерти вважали придбання діючих компаній.

На початку нового року литовський холдинг Linas Agro Group повідомив про переговори щодо продажу свого українського бізнесу.

"Стратегічний інвестор Ostchem зацікавлений у придбанні 100% акцій "Украгро НПК", - сказав директор проектів Linas Agro Арунас Ярмолавічус.

До останнього часу Linas Agro належало 58% акцій українського підприємства. За даними учасників ринку, завершення переговорів навряд чи займе багато часу.

У результаті угоди холдинг Дмитра Фірташа отримає контроль над однією з найпривабливіших торгово-виробничих компаній на українському хімічному ринку.

За даними Linas Agro, її "дочці" належить 15 складів у різних областях України, і з 2006 року "Украгро НПК" стабільно входить до п`ятірки найбільших постачальників мінеральних добрив в Україні.

Крім того, до складу компанії входять три цехи з випуску тукосумішей (виробляються сухим механічним змішуванням одно-двокомпонентних мінеральних добрив) у Черкаській, Хмельницькій і Полтавській областях потужністю 25-30 тис на рік кожний.

Завдяки цьому "Украгро НПК" займає приблизно третину українського ринку тукосумішей.

За оцінками експертів, сума, з якою Дмитру Фірташу доведеться розпрощатися в обмін за новий актив, навряд чи становитиме менше 10 мільйонів доларів.

"Коли найбільший виробник добрив отримає у свої руки ще одну із кращих дилерських мереж на українському ринку, то роль інших трейдерів на ринку істотно звузиться. У них залишиться менше аргументів для взаємовигідної співпраці з Ostchem", - зазначив головний редактор агентства "Маркер" Сергій Пісоцький.
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: