"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Жеваго збирається переїхати до Лондона - ЗМІ

П'ятниця, 25 листопада 2011, 19:30

Останній мільярдер опозиції - член фракції БЮТ нардеп Костянтин Жеваго - повернувся в бік Туманного Альбіону.

Британська преса пише про те, що український олігарх збирається переїхати до Лондона і підшукує там школу для дітей, пише у свіжому номері журнал Корреспондент.

Видання зазначає, що інтерес до Жеваго у британців прокинувся після того, як він вніс щедру пожертву початковій школі Сент-Мері в Південному Лондоні - 100 тис фунтів стерлінгів.

"Неймовірно щедра дотація від виконавчого директора Ferrexpo - першої східноєвропейської компанії, чиї акції котируються на Лондонській фондовій біржі, - буде використана для фінансування роботи 85 добровольців, які будуть працювати в школі, де половина дітей слабкі в англійській мові та математиці, до того ж для 80% хлопців англійська мова не рідна", - пише London Evening Standard.

Реклама:

При цьому видання підкреслює, що, за словами мільярдера, його вразила неграмотність британських учнів.

"В Україні ми маємо грамотність на рівні 99% населення, і я хочу підняти на ноги менш привілейованих дітей в Лондоні, де проводжу один день на тиждень", - цитує газета Жеваго.

Також українець заявив, що його інвестиція в Сент-Мері - перший філантропічний крок у Великобританії.

А за інформацією місцевих ЗМІ, 37-річний Жеваго з дружиною Аліною сподіваються переїхати з Києва до Лондона і підшукують навчальний заклад для дітей - нібито вони вже оглянули найкращі приватні школи британської столиці.

Журнал оцінює статки Жеваго в 3,2 млрд доларів. На даний момент він - останній олігарх, який не покинув лави БЮТ після обвинувального вироку Юлії Тимошенко.

Втім, його називають одним з найбільш злісних прогульників від БЮТ в Раді.

Як повідомлялося, НБУ в липні ввів кураторів в банк "Фінанси та Кредит" і Кредитпромбанк. Проте, вже в жовтні куратора з банку "Фінанси та Кредит" було виведено. 

Першого серпня 2011 року правоохоронними органами було проведено обшук центрального офісу банку "Фінанси та Кредит" в Києві.

 До цього, 11 червня, співробітники Служби безпеки України провели вилучення документів з центрального офісу банку "Фінанси та Кредит".

Крім того, в червні СБУ проводила слідчі дії на підприємствах групи "Фінанси та Кредит" в рамках розслідування справ щодо фактів фіктивного підприємництва та посадової підробки.

Як відомо, 11 липня на заводоуправління ПАТ "Росава", що підконтрольне Жеваго, проникли озброєні люди, що представилися співробітниками СБУ. Вони заблокували четвертий поверх будівлі, на якому розміщується служба фінансового директора підприємства, і провели вилучення документів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: