Жеваго звинувачують в ухиленні від сплати податків

Вівторок, 13 вересня 2011, 17:29

Прокуратура порушила кримінальну справу проти топ-менеджера компанії "Укренергозбут", яка належить депутату БЮТ Костянтину Жеваго.

Прокуратура звинувачує менеджера в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, повідомляє видання "Дело".

Дев'ятого серпня топ-менеджер був затриманий правоохоронцями. Пізніше йому продовжили затримання до 15 діб. Невдовзі після закінчення цього строку він вийшов на свободу, залишившись на волі під підписку про невиїзд. В даний час триває слідство.

За ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах українським законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до десяти років ув'язнення.

Першого серпня 2011 року правоохоронними органами було проведено обшук центрального офісу банку "Фінанси та Кредит" в Києві.

До цього, 11 червня, співробітники Служби безпеки України провели вилучення документів з центрального офісу банку "Фінанси та Кредит".

Крім того, в червні СБУ проводила слідчі дії на підприємствах групи "Фінанси та Кредит" в рамках розслідування справ щодо фактів фіктивного підприємництва та посадової підробки.

Як відомо, 11 липня на заводоуправління ПАТ "Росава", що підконтрольне Жеваго, проникли озброєні люди, що представилися співробітниками СБУ. Вони заблокували четвертий поверх будівлі, на якому розміщується служба фінансового директора підприємства, і провели вилучення документів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: