"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обамі дісталося від вусатого аналітика. ФОТО

Середа, 10 серпня 2011, 11:16

Кредитний рейтинг США понизив аналітик Standard & Poor's Девід Бірс.

Саме з цим ім'ям має асоціюватися світовий неспокій, пише видання "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг".

За інформацією німецької газети, Бірс - випускник університету Вірджинії та Лондонської школи економіки. Працює в S&P з 1990 року, а раніше був співробітником інвестиційного банку Salomon Brothers

"До цього часу Девіда Бірса громадськість майже не знала. Проте, в період суперечок щодо держборгу цей менеджер із густими вусами та неідеально зав'язаною краваткою став обличчям рейтингового агентства", - наголошується у статті. 

Реклама:
Фото BBC 

"Бірс - людина, яка холоднокровно відстоює власну думку. І хоча аналітик не виключає можливості повернення Штатам попереднього рейтингу, трапиться це, швидше за все, не скоро", - підсумовує видання.

Нагадаємо, що після зниження рейтингу США світові фондові індекси обвалилися. Песимізм був викликаний не тільки новинами з Америки, але також тривогою щодо можливого дефолту Італії та Іспанії, що може спровокувати крах зони євро.

Для США зниження рейтингу означає, що брати в борг тепер буде дорожче. На думку експертів, втрати від одного лише рішення S&P можуть становити близько 100 мільярдів доларів.

ICTV

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: