"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов дав Бойку 5% "Метінвеста" за Ілліча

Середа, 29 червня 2011, 13:32

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча увійшов до складу "Метінвесту", який входить в СКМ Ріната Ахметова.

Володимир Бойко через компанію Clarendale Limited став акціонером "Метінвесту", повідомляє прес-служба металургійного холдингу.

"У процесі об'єднання його учасники вирішили відмовитися від створення окремої структури за участю ВАТ "ММК ім. Ілліча", ВАТ "Інгулецький ГЗК", ВАТ "Краснодонвугілля", ВАТ "Авдіївський КХЗ" та ВАТ "ХТЗ", - наголошується в документі.

Сторони домовилися про те, що ММК ім. Ілліча увійде до складу групи "Метінвест", а акціонери "Метінвесту", крім здійсненого в 2010 році викупу акцій ММК ім. Ілліча, проведуть додаткову емісію акцій холдингової компанії групи "Метінвест" - Metinvest BV на користь компанії Clarendale Limited.

Реклама:

В результаті проведеної додаткової емісії акціонерні частки в Metinvest BV становили: СКМ - 71,25%, "Смарт"- 23,75%, Clarendale Limited - 5%.

Як повідомлялося, в червні 2010 року ММК ім. Ілліча заявив про домовленість приєднатися до "Метінвесту" для отримання доступу до сировинних ресурсів та об'єднання зусиль в умовах спаду на світовому ринку сталі.

Збори акціонерів ММК ім. Ілліча і його мажоритарного акціонера "Ілліч-Сталь" 1 липня 2010 року вирішили провести додаткову емісію акцій на користь Metinvest BV на суму відповідно 2,3 і 0,7 мільярда гривень

Згідно з оцінками СКМ, об'єднана компанія в перспективі зможе випускати до 20 мільйонів тонн сталі на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: