ДЕПУТАТИ СХВАЛИЛИ ПОДАТКОВУ "БІБЛІЮ" У ВЕРСІЇ АЗАРОВА

Четвер, 7 жовтня 2010, 16:45

Верховна рада на засіданні у четвер схвалила в першому читанні урядовий проект Податкового кодексу.

Відповідне рішення підтримали 258 депутатів: 176 від Партії регіонів, від БЮТ - 4, НУНС - 11, КПУ - 27, від Блоку Литвина і позафракційних - по 20.

Водночас, розроблена депутатами від фракції Блоку "НУ-НС" Миколою Катеринчуком і від фракції БЮТ Сергієм Терьохіним редакція Податкового кодексу набрала лише 124 голоси і була відхилена.

Перед початком розгляду колишній голова парламентського комітету з питань податкової політики, депутат від БЮТ Сергій Терьохін зауважив, що парламент не має права розглядати урядовий законопроект на цій сесії, оскільки він аналогічний тому, який був відхилений парламентом 7 вересня.

Реклама:

Незважаючи на це, головуючий на засіданні перший заступник голови ВР Адам Мартинюк поставив питання на розгляд.

Пізніше у кулуарах Верховної ради Терьохін наголосив, що в урядовому проекті Податкового кодексу "технічно закладена низка неузгодженостей з іншими законами, крім того, документ занадто складний для сприйняття пересічним платником податків".

"Концептуально Податковий кодекс від Кабміну підлаштований під великий бізнес. Малий бізнес просто вбивається", - наголосив депутат.

Про те, що у разі прийняття урядового варіанту Податкового кодексу малий бізнес "програє абсолютно і повністю", у четвер із парламентської трибуни заявила і депутат від фракції Блоку "НУ-НС" Ксенія Ляпіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!