Мінтранс: "Укртелеком" можна вигідно продати тільки після модернізації

Субота, 12 червня 2010, 11:12

Щодо перспектив продажу "Укртелекому" існує два підходи: продати його в 2010 році за ті гроші, які він буде коштувати на нинішньому етапі розвитку або зробити це за вигідною ціною після його модернізації.

Так прокоментував можливу приватизацію підприємства міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

Він підкреслив, що про продаж "Укртелекому" говорити поки передчасно, оскільки це питання ще не розглядалося ні на урядовому комітеті, ні на засіданні Кабміну.

Єфименко пояснив, що сьогоднішні проблеми "Укртелекому" пов'язані з відсутністю росту, недостатньо прибутковою діяльністю, наявністю збиткових послуг, які носять соціально значущий характер, таких як відправка телеграм і телефонний зв'язок в сільській місцевості.

Реклама:

"Як розвивати "Укртелеком" - зрозуміло. В першу чергу, це розвиток широкосмугового доступу в Інтернет і мобільного зв'язку. Ми вже три роки йдемо цим шляхом. Окрім того, розпочали роботу над створенням Фонду універсальних послуг, який в Росії вже створений, а у нас про нього досі тільки говорять", - відзначив міністр.

Фонд універсальних послуг - це фонд, який буде наповнюватися з відрахувань приватних операторів зв'язку для підтримки соціальної послуги в сільській місцевості, уточнив Єфименко.

"Зрозуміло, що до таких реформ і після них ціна "Укртелекому" буде різною. Але яка концепція переможе, можна буде сказати тільки після рішення уряду", - зазначив голова Мінтрансзв'язку.

Як повідомлялося, 19 травня Фонд держмайна оголосив про намір у серпні 2010 року виставити всі приналежні державі 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком" на конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни з елементами аукціону.

За оцінкою Фонду держмайна, на момент продажу пакета його реалізаційна вартість може скласти близько 10 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: