Мінпромполітики знову просить пільг для хімпрому й ГМК

Вівторок, 20 квітня 2010, 17:16

Мінпромполітики ініціює подовження меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів, підприємствами гірничо-металургійного комплексу й хімічної промисловості на липень-вересень 2010 року.

Про це сказав заступник міністра промислової політики Віталій Немилостивий, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ініціюємо продовження хоча би ще на квартал, бо ці галузі, у свою чергу, за собою тягнуть багато інших", - повідомив він.

Заступник міністра зазначив, в травні-червні 2010 року Міністерство економіки займеться вивченням цього питання відносно металургійної, транспортної, енергетичної та хімічної галузей і прийме рішення.

Реклама:

Крім цього, Немилостивий повідомив журналістам, що Україна запропонувала Білорусі і Росії організувати на ВАТ "Сумихімпром" виробництво фосфорних добрив за давальницькою схемою.

За словами Немилостивого, якщо подібна схема буде реалізована, то частина продукції підприємства буде реалізовуватися імпортерам сировини на внутрішньому ринку України, решту товару спільно з країною-імпортером планується продавати іншим країнам.

Як повідомлялося, раніше Кабінет міністрів продовжив на квітень-червень 2010 року дію меморандуму, згідно з яким для підприємств ГМК і хімічної промисловості встановлені пільги на залізничні перевезення й електроенергію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: