Уряд і металурги домовилися ще про три місяці. Оновлено

Середа, 2 грудня 2009, 14:16

Уряд на своєму засіданні прийняв рішення про продовження на 1 квартал 2010 року дії Меморандуму про порозуміння між Кабінетом міністрів і підприємствами гірничо-металургійного комплексу.

Про це на брифінгу заявив міністр промислової політики Володимир Новицький, повідомляє прес-служба Мінпромполітики.

За його словами, цей меморандум є базою для підписання правових актів про непідвищення цін на перевезення продукції ГМК, електроенергію, а також пільги на газ.

Новицький зазначив, що питання, наприклад, щодо пільг чи інших преференцій для підприємств можуть бути прийняті лише постановою.

Реклама:

"Є спеціальна постанова №925, яка передбачає непідвищення тарифів на перевезення продукції гірничо-металургійного комплексу, непідвищення тарифів на електроенергію, певні пільги на ціну на газ. Це дуже важливі речі, які можуть бути зафіксовані тільки постановою", - наголосив урядовець.

Як повідомлялося, у жовтні 2008 року Кабмін підписав меморандум про взаємодію з підприємствами ГМК і хімпрому, у якому взяв на себе зобов'язання ввести мораторій на підвищення тарифів на електроенергію й вантажоперевезення залізницею для цих підприємств.

Ці положення були оформлені Кабміном у постанові №925 у вигляді рекомендацій НКРЕ і Мінтрансу, які вони виконали.

Термін меморандуму минув із закінченням 2008 року, однак дію положень постанови №925 щодо мораторію поквартально було продовжено до 2010 року.

17 листопада Кабмін продовжив термін дії меморандуму з підприємствами хімпрому до квітня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: