Тимошенко віддасть заставу Коломойському, коли продасть ОПЗ

Вівторок, 26 січня 2010, 20:44

Всі учасники конкурсу з продажу акцій Одеського припортового заводу отримають заставні кошти після проведення чесної приватизації.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

За словами голови уряду, кошти будуть неодмінно повернуті відразу після того, як відбудеться чесна приватизація ОПЗ.

"На жаль, чесна приватизація ОПЗ була зіпсована. І це ще раз підтверджує, наскільки важко будь-якому прозорому проекту в нашій державі пробивати собі шлях", - додала вона.

Реклама:

Відповідаючи на зауваження, що неповернення коштів є порушенням закону, прем'єр сказала: "Порушення закону - це прийняття нечесних рішень проти прозорої приватизації, руйнація приватизації через укази президента, коли розігнали всіх іноземних інвесторів".

"Я буду захищати інтереси держави, бо держава, на жаль, не завжди в змозі захистити свої інтереси. І коли всі бачать, що там була змова - значить, була змова. Вартість ОПЗ мінімум в чотири рази вища", - наголосила Тимошенко.

Як повідомлялося, 29 вересня 2009 року ТОВ "Нортіма", яка входить до сфери впливу українського бізнесмена Ігора Коломийського, придбала контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд. грн.

Пізніше комісія з приватизації ОПЗ Фонду держмайна ухвалила рішення про невизнання "Нортіми" переможцем конкурсу з приватизації заводу.

У жовтні представники "Нортіми" заявили, що Фонд державного майна не повернув 400 млн. грн., внесених компанією в якості конкурсної гарантії для участі в конкурсі з продажу акцій ОПЗ.

В грудні Господарський суд Києва задовольнив вимоги про повернення конкурсної гарантії розміром 400 млн. грн. ВАТ "Нортіма" і компанії "Фрунзе-Флора", яка належить російському бізнесмену Костянтину Григоришину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: