"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нортіма" продовжує воювати з Фондом держмайна

Понеділок, 14 грудня 2009, 13:52

ТОВ "Нортіма" вимагає повернення 400 млн. гривень, перерахованих у якості гарантії для участі в конкурсі з продажу державного пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ВАТ "ОПЗ").

Про це йдеться у судовому позові ТОВ "Нортіма" до Фонду державного майна та Державного казначейства, повідомляє агентство "УНІАН".

Позов спрямовано до Господарського суду Києва. 

Зокрема, як зазначається у позовові, ТОВ "Нортіма" вважає рішення конкурсної комісії щодо невизнання її переможцем конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "ОПЗ" незаконним та заявляє про намір звернутися до суду з відповідним позовом, у тому числі щодо зобов'язання ФДМУ укласти з ТОВ "Нортіма" договір купівлі-продажу пакету акцій, як з переможцем конкурсу.

Реклама:

Окрім суми конкурсної гарантії позивач вимагає від відповідачів сплати процентів за користування грошовими коштами та процентів за порушення грошового зобов'язання. 

Загальна сума вимог "Нортіми" складає 403,149 млрд. гривень. Слухання у справі призначені на 23 грудня 2009 року.

Як повідомлялося, 29 вересня ТОВ "Нортіма" придбало контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд. гривень. Ціна продажу перевищила початкову на 1 млрд. гривень.

Проте комісія Фонду держмайна з приватизації Одеського припортового заводу ухвалила рішення не визнавати ТОВ "Нортіма" переможцем у конкурсі з приватизації ОПЗ у зв`язку з тим, що він був проданий за заниженою ціною.

Після цього своїм наказом Фонд державного майна затвердив протокол засідання конкурсної комісії з продажу пакета акцій ВАТ "ОПЗ". Зокрема, у п.2 цього наказу йдеться про повернення учасникам конкурсної гарантії.

При цьому, грошові кошти у розмірі 400 млн. гривень на рахунок ТОВ "Нортіма" не надійшли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: