Новий термінал у "Південному" буде вже за півтора місяці

Четвер, 10 вересня 2009, 19:02
Новий термінал з перевалки контейнерних і зернових вантажів в порту "Південний" почне свою роботу за півтора місяці.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби стівідворної компанії "Трансінвестсервіс".

У перс-службі нагадують, що через скандал між стівідором і начальником порту "Південний" Юрієм Круком, який не хоче вносити причали, побудовані компанією "ТІС", до реєстру порту, китайське судно з кранами для роботи в портових терміналах загальною вартістю понад 26 млн. євро не хотіли пускати до акваторії "Південного".

Та завдяки втручанню Мінтрансу, судно Zhen Hua 11 поставили до причалу №21.

Інвестори планують відвантажити перше судно із зерном з нового терміналу вже у середині жовтня.

Реклама:

"Цей термінал повинен стати одним з що найбільш необхідних в Україні, оскільки розроблений у ньому логістичний ланцюжок дозволить трейдерам і фермерам економити на кожній тонні зерна до двох доларів", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, привезені з Китаю крани дозволять відвантажувати зерно з кузова вантажівки відразу до трюму корабля.

"Значний комплекс терміналів дозволить генерувати величезні надходження як до порту, так і до бюджету. За попередніми розрахунками, після старту роботи терміналу бюджет країни почне отримувати близько 15 млн. гривень щомісячних відрахувань. А коли буде досягнуто максимальної потужності роботи, ця цифра зросте до 50 млн. гривень на місяць", - підкреслюють у "Трансінвестсервісі".

"Порт "Південний", у свою чергу отримуватиме сотні тисяч доларів з кожного корабля, що заходить до причалів терміналів. Крім того, початок роботи такого потужного комплексу дозволить підняти і міжнародний рейтинг України, оскільки система транспортного забезпечення, яка готується, дасть можливість відрити нові торгівельні ворота до Європи. І вони будуть більш зручними, ніж ті, якими користуються зараз", - додають у компанії.

Згідно з повідомленням, це дозволить набагато збільшити транзитний вантажопотік, що теж поповнюватиме бюджет країни чималими коштами.

"Вантажопотік контейнерів у портах за 2008 рік знизився втричі. Кількість же зерна, яке експортується, збільшилася на декілька мільйонів тонн. І вже зараз існуючих портових потужностей ледь вистачає. Спорудження ж компанією "ТІС" сучасного терміналу дозволить створити "надлишок", який забезпечить безперебійне постачання зерна і роботу для трейдерів і фермерів, і дасть їм можливість не лише скоротити свої витрати з транспортування, але і краще використовувати періоди сприятливої кон'юнктури на світових ринках", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!