В Укргазбанку радіють закінченню рекапіталізації

Вівторок, 14 липня 2009, 13:20 -

Першим з трійки "обраних" для рекапіталізації, цю процедуру закінчив Укргазбанк - днями було офіційно оголошено про завершення входження держави у капітал, що дозволило банку вийти практично на докризовий режим роботи.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Згідно з повідомленням, наразі у банку повністю ліквідована картотека та знято всі обмеження з виплати вкладів, в тому числі дострокових.

Аналітики відзначають, що відновлення депозитної надійності - це тільки одна з позитивних складових рекапіталізації. Ще одна незаперечна перевага, яку отримав банк - це можливість лобіювання власних інтересів на державному рівні.

Реклама:

Як варіант - активна участь у державних програмах пов'язаних із завершенням будівництва житла для населення, підтримкою розвитку пріоритетних галузей економіки, відновлення молодіжного кредитування.

"Статус державного є дуже вагомим аргументом для клієнтів і партнерів фіну станови. Якщо проаналізувати роботу держбанків в період кризи, то можна зробити відповідні висновки. Яких би то не було помітних збоїв у їх роботі не було. Тому, гарантія держави на сьогоднішній день буде кращою рекламою як для Укргазбанку, так і для двох інших рекапіталізуємих банків", - зазначив радник голови правління АБ "Укргазбанк" Олександр Охріменко.

Крім того, за його словами, статус держбанку дозволяє банку розраховувати на лобіювання його інтересів в самих вищих колах з точки зору залучення нових клієнтів.

"Якщо до всього вищесказаного додати ще авторитет та зв'язку, як у банківських, так і в політичних колах почесного президента бака Василя Горбаля, то можна припустити, що найближчим часом ми станемо свідками цілого ряду досить помітних подій, пов'язаних з Укргазбанком", - резюмує експерт.

Як повідомлялося, 7 липня виконуючий обов'язки голови Національного банку Олександр Шаповалов заявляв, що рекапіталізація трьох українських банків - банку "Київ", Родовідбанка та Укргазбанка - буде закінчена до кінця тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: