"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ обіцяє рекапіталізувати банки до кінця тижня

Вівторок, 7 липня 2009, 12:04

До кінця поточного тижня буде завершена рекапіталізація трьох українських банків - банку "Київ", Родовідбанка та Укргазбанка.

Про це у вівторок повідомив в.о. голови Національного банку Олександр Шаповалов, виступаючи на розширеному засіданні Генпрокуратури, передає агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Що стосується рекапіталізації, про яку говорив Віктор Андрійович (президент Віктор Ющенко), мається на увазі, що держава буде заходити в ті системні банки, які мають сьогодні великі проблеми, а таких банків визначено п'ять, практично ми зараз завершили цю роботу за трьома банками, і, починаючи з кінця тижня, в банки "Київ", Родовідбанк та Укргазбанк держава зайде і стане майже стовідсотковим власником", - сказав він

Шаповалов підкреслив, що 2 млрд. грн. неплатежів буде виплачено, і люди отримають доступ до своїх вкладів, а також суб'єкти господарювання та бюджет отримають кошти.

За його словами, на сьогоднішній день 20 банків не виконують свої зобов'язання перед вкладниками на суму близько 10,5 млрд. грн.

Шаповалов також підкреслив, що найбільші проблеми залишаються у двох банків - Надрабанка та Укрпромбанку, зокрема, у них велика заборгованість перед вкладниками, а також перед зовнішніми кредиторами заборгованість складає більше 1 млрд. дол.

"Настільки затягнувся цей процес, тому що з кожним кредитором необхідно провести графік реструктуризації, і тільки після цього держава може туди заходити з тим, щоб люди могли отримати доступ до своїх внесків", - додав він.

Як повідомлялося, президент доручив Генеральній прокуратурі розібратися з питаннями затягування рекапіталізації банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: