Завершено рекапіталізацію Укргазбанку

Понеділок, 13 липня 2009, 15:22 -

Процес рекапіталізації Укргазбанку пройшов максимально швидко та ефективно, завдяки тісній співпраці акціонерів банку, Міністерства фінансів і НБУ.

Про це заявив директор департаменту з питань участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів Теймур Багіров під час прес-конференції, присвяченої завершенню процесу рекапіталізації банку.

"В ході всього процесу рекапіталізації ми відчували бажання і настрій акціонерів максимально швидко провести цю процедуру. Відчувалося, що після прийняття такого відповідального рішення власники банку були налаштовані на ефективну роботу, яка дозволила б в мінімальні терміни повернути банк в нормальний, докризовий режим роботи. Вважаю, що чемпіонський графік нашої роботи з Укргазбанком може стати прикладом для тих банків, хто так само буде рекапіталізірований", - сказав він.

У свою чергу, тимчасовий адміністратор Укргазбанку Олександр Соколов зазначив, що на сьогодні виконані головні завдання, які були поставлені урядом та НБУ перед тимчасовою адміністрацією.

Реклама:

"Ми завершили процес рекапіталізації. Хотілося б відзначити, що досягти такого результату за місяць нам вдалося завдяки злагодженій роботі Міністерства фінансів, Національного банку України та акціонерів банку", - сказав він.

"Поточний стан банку дозволило мені не вводити мораторій на задоволення вимог кредиторів банку. Клієнтські платежі здійснювалися день у день. З п'ятниці (10 липня) банк приступив до виконання головної місії рекапіталізації, затвердженої урядом: виконання зобов'язань банку перед вкладниками в повному обсязі", - додав Соколов.

За його словами, це означає, що "кожен вкладник, по всій системі Укргазбанку, може звернутися в банк, по закінченню терміну його депозитного договору або достроково, і безперешкодно отримати внесок і відсотки".

"З початку місяця (з моменту, коли з'явилася інформація про початок рекапіталізації банку) за строком закінчилося депозитів фізичних осіб на загальну суму 201 млн. гривень. Фактичний відтік склав усього 20 млн. гривень - тобто тільки 10% депозитів було знято по завершенні терміну дії депозиту. Таким чином, можна резюмувати, що рівень довіри вкладників до банку з переважною часткою держави в капіталі зріс", - зазначив тимчасовий адміністратор.

Як повідомлялося, 7 липня виконуючий обов'язки голови Національного банку Олександр Шаповалов заявляв, що рекапіталізація трьох українських банків - банку "Київ", Родовідбанка та Укргазбанка - буде закінчена до кінця тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: