Тимошенко готова допомогти банку Жеваго на "пільгових" умовах?

Середа, 22 квітня 2009, 11:52

Банк "Фінанси і Кредит" може бути рекапіталізованій на пільгових умовах.

"Зараз йде дискусія з приводу банку" Фінанси і Кредит ", який також відповідає критеріям (рекапіталізації). Остаточно буде зрозуміло після додаткових переговорів з власниками банку, скільки відсотків акцій перейде державі", - заявила минулого тижня прем`єр-міністр Юлія Тимошенко.

Як нагадує газета "Дело", однією з основних умов виділення державної допомоги є перехід під контроль уряду пакету акцій банку - не меншого за 75% +1 акція.

В той же час у банку "Фінанси і Кредит" кажуть, що готові поділитися тільки 50% плюс 1 акція, і пояснюють свою позицію тим, що ситуація у банку краща, ніж в інших установах, що визнані придатними до рекапіталізації, а також посилаються на те, що передача 50% + 1 акція, як умова рекапіталізації банку, указувалася в ранішній редакції ухвали Кабміну.

Реклама:

Як відомо, в банку "Київ", "Родовід Банку" та "Укрпромбанку" Тимошенко збирається отримати 99% акцій в обмін на рекапіталізацію, у банку "Надра" - 91,8%, "Імексбанку" та "Укргазбанку" - 75% +1 акцію.

І лише щодо банку "Фінанси і Кредит", підконтрольному депутатові від БЮТ Костянтину Жеваго, питання залишається відкритим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!