"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко хоче розширити список на рекапіталізацію до 26 банків

П'ятниця, 17 квітня 2009, 18:29

Кабінет міністрів може розглянути питання про рекапіталізацію 26 українських банків, які підходять під критерії рекапіталізації.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції після позачергового засідання уряду.

Вона зазначила, що критеріями рекапіталізації банків є те, що це має бути системний банк з відповідним обсягом філій і вкладників. За її словами, під цей критерій підходить 26 банків.

Наступним критерієм, за словами Тимошенко, є бажання власників банку рекапіталізації. За словами прем'єра, таке бажання висловили керівники 7 з 26 банків.

Реклама:

"Якщо з 26 банків хтось із власників захоче залучити, це буде додатково розглядатися на засіданні уряду, і уряд буде приймати рішення", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що після того, як банки "будуть оздоровлені, уряд буде ці банки віддавати приватним власникам на відкритих аукціонах".

Глава уряду зазначила, що на позачерговому засіданні уряду розглянуто, зокрема, законопроект, який стосується процедури рекапіталізації банків, і додала, що прийняття чи неприйняття цього закону в парламенті не стримає процес рекапіталізації, а тільки може полегшити його.

Тимошенко також розповіла, що цей законопроект передбачає законодавче забезпечення входження уряду до статутних капіталів цих банків у розмірі не менше 75% + 1 акція.

Щодо тих семи банків, список яких затверджений на засіданні уряду у п'ятницю, Тимошенко зазначила, що уряду знадобиться на їх рекапіталізацію 3-4 тижні.

"За оптимістичними прогнозами, на всі процедури, які потрібно здійснити для рекапіталізації, потрібно 3-4 тижні", - сказала Тимошенко.

Тимошенко проінформувала, що згідно з рішенням, частка держави після рекапіталізації складе в Родовід Банку 99%, "Надра" - 91,8%, в "Імексбанку" - 75% +1 акція, банку "Київ" - 99%, "Укрпромбанку" - 99%, "Укргазбанку" - 75% +1 голос. Щодо банку "Фінанси та Кредит" "йде дискусія" в питанні суми рекапіталізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!