Елітний смарт-годинник TAG Heuer Connected: бійся, Apple Watch

Понеділок, 17 жовтня 2016, 09:00
PROMOTED. Навала смарт-гаджетів не вщухає — особливо носимих девайсів. Серед усього «розумного» асортименту найбільш популярним є наручний годинник. Він здатен повністю замінити фітнес-браслет і частково мобільний телефон.


Інновації в дії

Зараз натільний аксесуар набуває більш престижного статусу. За останні два роки виробники швейцарських годинників почали переходити на новий рівень — поєднувати ексклюзивність з багатофункціональністю. Одним словом, реалізують елітний "розумний" годинник.

Спроби створення ексклюзивного смарт-годинника

Відомий годинник Apple Watch Edition, виготовлений з 18-каратного золота, виробник позиціонує як аксесуар, призначений для елітного осередку суспільства. Хоча насамперед він радше сприймається черговим смарт-аксесуаром. Та й виглядає не дуже преміально в поєднанні з доданими ремінцями (особливо з фтореластомерним Sport Band).

До 2015 року "золота молодь" та активні, заможні люди задовольнялися швейцарськими годинниками без будь-яких "інтелектуальних" здібностей. Спостерігалися спроби створити багатофункціональний натільний гаджет під торговою маркою Montblanc (точніше, багатофункціональним в цьому годиннику був тільки ремінець).

На фото – Андрій Терентьєв, підприємець, travel-hacker і йог. Фото зроблені спеціально для Stylus.ua

Компанією Manufacture Modules Technologies були представлені моделі під брендами Frederique Constant і Alpina, які вміють рахувати кроки, спалені калорії, відстежувати фази сну. Виробник Breitling, в свою чергу, запропонував звичайний на вигляд наручний хронометр, призначений для пілотів і здатний синхронізуватися з iPhone (втім, це його єдина смарт-здатність).

Серед перерахованих брендів помітно відрізняється швейцарська компанія TAG Heuer. У 2016 році вона представила нову розробку — перший в колекції "розумний" швейцарський годинник. Це TAG Heuer Connected, який дійсно можна назвати багатофункціональним.

Він має і Bluetooth, і бездротовий інтернет, що дозволяє йому відслідковувати активність, перевіряти пошту, повідомляти про події в соцмережах і завдяки вбудованому мікрофону приймати голосові команди. Це не перший "розумний" годинник преміум-класу, але поки єдиний, здатний позмагатися в функціональності з "яблучним" конкурентом Apple Watch.

 

Особливості швейцарського смарт-годинника TAG Heuer Connected

Корпус TAG Heuer Connected виготовлений з титану, циферблат покриває сапфірове скло, стійке до подряпин. Збірка виконана за стандартом IP67, а значить, аксесуар повністю захищений від пилу і може перебувати під водою не довше 30 хвилин на глибині до 1 м.

На вигляд годинник схожий на звичайний механічний, хоча насправді він має LCD-дисплей зі змінними циферблатами. Довжина діагоналі (а точніше, діаметр) екрана — 1,4 дюйма, роздільна здатність — 360х360 пікселів, що свідчить про високу чіткість зображення.

Головною перевагою дисплея Connected є відображення часу на заблокованому екрані, чого, наприклад, Apple Watch не вміє. Тобто користувачу не потрібно витрачати час на розблокування екрану, щоб переглянути відстеженні фітнес-дані або просто подивитися, котра година.

Процесором TAG Heuer Connected обраний Intel Atom Z34XX з частотою 1,6 ГГц, який забезпечує високу продуктивність. Програмну платформу очолює операційна система Android Wear — на сьогодні найбільш поширена серед "розумних" годинників. Вона сумісна з мобільними ОС не раніше версій Android 4.3 і iOS 8.2. Об'єм оперативної пам'яті становить 1 Гб, для постійного зберігання особистої інформації відведені щедрі 4 Гб.

Є датчики руху, необхідні для збору даних про фізичну активність, і GPS-модуль, якого, до речі, немає у першому поколінні Apple Watch, що робить його "прикованим" до смартфона. Акумулятора ємністю 410 мАг вистачає на 25 годин звичайного використання.

Пристрій продається з різними ремінцями — з каучуковим (коричневим) і шкіряним (білим, синім, чорним, оранжевим, червоним, жовтим, зеленим). Ексклюзивний варіант годинника представлений в модній нині варіації "рожеве золото". Корпус цієї моделі виготовлений з 18-каратного золота, що можна сприймати як черговий виклик на дуель Apple Watch Edition.

TAG Heuer Connected — поки що єдиний "розумний" годинник преміум-класу з широкою функціональністю. На сьогоднішній день це виграшний варіант для активних людей, які піклуються про статус в суспільстві або надають перевагу пристроям від іменитого виробника, розцінюючи їх як безперечний гарант високої якості. Придбати годинник TAG Heuer Connected ви можете в інтернет-магазині Stylus.ua

PROMOTED