"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Країна "сьомих кілометрів"

Країна "сьомих кілометрів"

"Вони будують свою країну, створюють великий завод, а ви всі на ньому будете працювати", - говорила Наталія Королевська на Майдані. Так це саме те, чого не вистачає нашій країні!
Середа, 1 грудня 2010, 11:01
Валерій Ломач, віце-президент Асоціації підприємств легкої промисловості "Укрлегпром", голова наглядової ради ВАТ "Текстерно"

Мас-медіа вивели людей на вулиці, бо хтось переплутав свободу слова з уседозволеністю. Звинувачуючи владу у корупції, непогано було б розповісти про корупцію власну: хто заплатив за всі ці ефіри та статті, коментарі та публікації, ток-шоу, які формували громадську думку.

Ніхто не говорить, що Податковий кодекс не має нічого спільного з проблемою, яку намагаються відстояти з допомогою простого народу. Мета виступів зовсім інша - руйнування України, грабіж і геноцид власного народу.

Хочете правди? Ось вона. З 1998 року указ президента про спрощення систему оподаткування став серйозною знахідкою для "схемо-техніків": з'явилося нове паралельне податкове поле, повний офшор. Жодна людина 200 гривень не вважає податком, це просто фікція. Це треба було максимально використати.

Використали. Спочатку взялися за торгівлю. Скільки кас у будь-якому супермаркеті - стільки СПД. Знахабніли до того, що на одній касі заведений товар від різних СПД.

Реклама:

Податкова адміністрація спочатку раділа: дають хабарі - не здіймаємо галас. Однак після створення юридичного механізму радість згасла: мало того, що не дають хабарі, так ще й податки не платять. Причина - пролобіювали шикарне роз'яснення податкової адміністрації про те, що комісійна торгівля не входить в обіг!

Значить, його можна наростити, але де взяти товар? Так з'явилася контрабанда.

Митнику не довелося торгувати трьома метрами кордону - ми самі понесли хабар, домовляючись про безподатковий проїзд. Самі побудували схему виведення товару на СПД - яке диво, йому не потрібні первинні документи. Самі стали труїти, дурити і грабувати через мережі реалізації власний народ.

У тямовитості українцям не відмовиш, і посади на митниці подорожчали. Хто покупці? Вчорашні "спдшники", які знають, як легко йдуть гроші у руки на хабарах. Більш того, вони уже вимагають не хабар, а частку в прибутку.

Кульмінація процесу: "народний" президент Віктор Ющенко призначає на посаду голови Держмитслужби вінницького контрабандиста, який має чудовий послужний список - десятки кримінальних справ за фактами контрабанди.

Не слід кричати, що країну поглинула корупція, бо кримінальна відповідальність стосується і тих, хто дає.

У минулу п'ятницю група представників страйкуючих на Майдані запропонувала узаконити товарні залишки у розмірі 30 мільйонів гривень на одного СПД! Це 6 трильйонів гривень! Панове олігархи, вам не здається, що пора на паперть милостиню просити? Навіщо вам ваші заводи, банки та інший головний біль?

Ось де розмах! ВВП України у 2009 році - 914,7 мільярда гривень, бюджет - 272,9 мільярда гривень. Отже, це семирічний валовий продукт, двадцять річних бюджетів!

Про який розвиток ви говорите? Про розвиток китайський, пакистанських і турецьких залишків чи польської свинини? Дожилися до китайського часнику!

Бідним чиновникам і вкрасти нема чого з бюджету порівняно із заявленими цифрами. Ось він, другий світ. А ви, простачки, стійте на мітингах і переживайте про голодні сім'ї. Не вистачило помаранчевої революції? Нічому життя не навчило?

Податковий кодекс - це просто єдиний кодифікований документ. Це те, з чим можна боротися, а не десятки законів, які неможливо переписати одночасно. Приклад - ліцензії на міжнародні перевезення. Їх скасували, але ніхто не їде, бо в інших актах вони присутні. Для юристів це "колізія", а для власника вантажівки - голодна смерть.

Права податкової адміністрації не подобаються? Так вони не розширені, вони вперше в новітній історії Україна зведені в один документ! Люди добрі, а як же ви працювали досі? Ці права у податківців є сьогодні, були вчора і позавчора.

А якщо хочете правди, то вона інша, гірка. Ви створювали свій добробут за рахунок реалізації контрабанди та несплати податків і внесків до Пенсійного фонду. І податківці нічого не могли з вами зробити.

Однак у новому Податковому кодексі з'явився один малесеньких папірець: первинний документ. А це вже велика проблема - на контрабанду їх просто не існує. Це і є справжня причина мітингів і страйків.

Саме це слід було обговорювати у медіа, а не ту маячню, яка протягом двох місяців звучала з вуст "великих" експертів, які у своєму житті навіть іржавого цвяха не забили власними руками.

"Вони будують свою країну, створюють великий завод, а ви всі на ньому працюватимете", - говорила Наталія Королевська на Майдані. Так це саме те, чого не вистачає нашій країні!

І якщо президент Віктор Янукович зуміє це зробити, то він стане Президентом з великої літери, який створив Україну не як номінальну пляму на карті, а як справді економічно потужну країну.

І тільки тоді світова спільнота буде мати за честь прийняти таку країну до своїх лав. А країна "сьомих кілометрів" нікого не цікавить.

Якщо уряд цього не розуміє і в черговий раз піде на поступки чорній економіці, місце на Майдані не буде пустувати: всі, хто любить Україну, будує майбутнє своєї країни для своїх дітей, повинні вийти на вулиці і перемогти.

Я не хочу в гімні чути слова: "Ще не вмерла Україна". Я хочу, щоб гімн сповіщав: "Ніколи не вмре Україна".

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: