"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київміськбуд": історія загарбницького руху

"Київміськбуд": історія загарбницького руху

П'ятниця, 27 серпня 2010, 15:13 -
Отримання контролю над "Київміськбудом" для бізнес-структури, яка володіє основними підрядниками, робить її власником потужної імперії. Питання тільки в тому, чи дозволить таку зухвалість нинішня влада.

Серед київських можновладців все більшої популярності набуває нова інтерпретація гри "Монополія" - боротьба за холдинг "Київміськбуд" та компанії, що входять до нього.

На відміну від традиційної настільної гри, у дорослій версії взагалі не існує правил.

Схоже, саме через це київська громада вже вибула з боротьби за підприємство, 80% якого ще на початку 2010 року знаходилося у її власності.

Наразі Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку ще перевіряє інформацію про зміну власників холдингової компанії. Утім, з невідомих причин відомство вже декілька разів продовжувало терміни перевірки.

Реклама:

Тимчасом історія зміни власника "Київміськбуду" майже щодня обростає новими відомостями. Натомість, представники міської влади випромінюють спокій і запевняють, що контролюють ситуацію.

Проте, за інформацією джерел "Економічної правди", холдингову компанію разом з її підприємствами-сателітами вже давно роздерто на шматки.

Імперія почесного посла

Сучасний етап історії "Київміськбуду" розпочався 1992 року, коли з Головкиївміськбуду при Київському виконкомі він був перетворений на корпорацію, а згодом - на холдингову компанію.

Переформування у холдинг супроводжувалося об'єднанням у його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 40 будівельних підприємств та інших активів. Усе це завдяки рішенню Фонду держмайна стало надбанням київської громади.

Напередодні зазначених пертурбацій "Київміськбуд" очолив його сьогоднішній почесний президент Володимир Поляченко. Він перебував на посаді керівника підприємства 14 років - з 1992 до 2006 року.

За цей період холдинг звів близько половини нових будівель Києва, а його діяльність з розвитку житлового будівництва набула статусу "народного проекту". І сьогодні, незважаючи на жахливий стан первинного ринку нерухомості, "Київміськбуд" залишається однією з небагатьох фірм, яка не втратила довіри інвесторів.

У створенні такого потужного бренда Поляченко відіграв одну з головних ролей. За його ініціативи компанія вперше впровадила схему спорудження житла та інших об'єктів нерухомості за рахунок залучених коштів населення.

Діяльність почесного президента "Київміськбуду" була відзначена державою: з рук Леоніда Кучми Поляченко отримав зірку Героя України. За героєм спостерігали на інших континентах, про що свідчить надання йому титулу почесного консула Чилі.

Останнім його здобутком стало призначення радником прем'єр-міністра Миколи Азарова на громадських засадах. На цьому можна було б і закінчити, але, як відомо, у великих людей без скелетів у шафі не обходиться.

Ще 1993 року "Київміськбуд" став засновником комерційного банку "Аркада", який через п'ять років вперше в Україні почав видавати іпотечні кредити. До 2003 року частка підприємств холдингу в акціонерному капіталі банку перевищувала 55%, і місто опосередковано мало вплив на банк.

На початку 2003 року основними акціонерами фінансової установи були "Київміськбуд" з 20% акцій та його сателіти - Домобудівний комбінат №3, Домобудівний комбінат №4 та підприємство "Київелектромонтаж" - більше 35%.

Проте у березні 2003 року контрольний пакет банку з дозволу АМКУ дістався ТОВ "Компанія розвитку будівництва", яке отримало 49,8%, і ТОВ "Фірма "Девелопер" - 14,9%.

Засновниками і власниками першої структури були Володимир Поляченко і голова правління банку "Аркада" Костянтин Паливода. При цьому друга компанія, за словами джерела у "Київміськбуді" була афільована з тими ж особами.

Кожний з них отримав по 32,5% у статутному фонді нової структури, що дорівнює 18 мільйонам гривень. Утім, вони не витрачали таких сум для його формування.

Свої частки Поляченко і Паливода внесли "інтелектуальною власністю", а саме роботами "Організація будівництва житла за рахунок коштів населення" і "Організація залучення коштів населення і фінансування за їхній рахунок житлового будівництва".

З яких міркувань ці "посадові інструкції" були оцінені як шедеври світового мистецтва, можна лише здогадуватися.

Внаслідок згаданої оборудки вплив громади міста Києва на банк "Аркада" було нівельовано, хоча він має реалізовувати низку соціальних програм в рамках закону про експеримент у житловому будівництві на базі "Київміськбуду".

За словами джерела "ЕП" у холдингу, чи не весь прибуток від продажу житла виводився з підприємств-будівельників і осідав у цьому банку. Ситуація змінилася після обрання мером Києва Леоніда Черновецького. За дивним збігом обставин, ця подія збіглася з припиненням повноважень президента "Київміськбуду" Поляченка.

Після цього йому як одному з основних акціонерів "Аркади" вдалося налагодити відносини із своїми наступниками у "Київміськбуді". Про це, зокрема, свідчать банківські програми кредитування купівлі житла в об'єктах будівельного холдингу, з якими можна ознайомитися на сайті фінансової установи.

З часом коло партнерів холдингу поповнив "АСВІО Банк". Серед його акціонерів - один з теперішніх членів наглядової ради "Київміськбуду" Денис Комарницький, який очолює фракцію "Блоку Леоніда Черновецького" у Київраді.

Хто не встиг, той запізнився

За даними преси, до будівельного холдингу входять близько 40 відкритих акціонерних товариств, у яких він володіє від 26% до 30% акцій. Проте це дещо застаріла інформація. Такою часткою "Київміськбуд" володів тільки до 2003 року.

З цього часу частка холдингу і дрібних власників в акціонерних товариствах невпинно зменшувалася, набуваючи непристойно малих розмірів. На користь цього, зокрема, свідчать документи судових справ, які опинилися у розпорядженні "ЕП".

Так, одним з перших претендентів на повторення шляху банку "Аркада" виявилося ВАТ "Домобудівний комбінат №4", яке спеціалізується на спорудженні панельних будинків. За даними ДКЦПФР, 30% товариства належить "Київміськбуду".

Утім, незрозуміло, кому належить решта акцій. До 2003 року 70% були розпорошені між багатьма акціонерами, що давало змогу холдингу володіти найбільшим пакетом. Другим за розміром був пакет акцій групи компаній "ТЕКТ" - 16,65%.

Згідно з отриманими "ЕП" документами, за сім років частки усіх акціонерів, окрім "Київміськбуду", зменшилися учетверо. Це спровокували додаткові випуски акцій, які зараз розглядають суди на предмет санкціонованості.

З 2003 по 2006 роки ДБК № 4 за рішенням зборів акціонерів провів дві додаткові емісії акцій, які ініціював голова правління підприємства Петро Шилюк. Внаслідок першої емісії статутний фонд було збільшено удвічі - з 7,5 мільйона гривень до 15,5 мільйона гривень, а після другої розмір фонду зріс до 30,5 мільйона гривень.

За даними джерел, операції проводилися з ознаками зловживань. У першому випадку було скорочено терміни підписки на акції, а одному з акціонерів відмовили оплатити акції майном, хоча рішення зборів емітента не забороняло цього.

У свою чергу, під час другої емісії до ДБК №4 було приєднано фіктивну юридичну особу - ТОВ "Дослідно-експериментальний завод пінобетонних виробів".

Крім того, 2008 року загальні збори прийняли рішення про емісію і деномінацію акцій шляхом дроблення, але інформацію щодо реєстрації даного випуску ДКЦПФР не відтворює. Тому не зовсім зрозуміло, чи володіє холдинг 30-відсотковою часткою.

За словами співрозмовника "ЕП", зазначені емісії дозволили екс-президенту "Київміськбуду" Петру Шилюку, який керував холдингом у 2006-2009 роках, разом з наближеними до нього структурами перебрати контроль над ДБК №4.

За подібною схемою інші особи 2005 року "розмили" акції "Київміськбуду" у ВАТ "Трест "Київміськбуд-3", що спеціалізується на будівельно-монтажних роботах.

Так, посадовці холдингу забезпечили прийняття рішення зборів акціонерів про збільшення статутного фонду підприємства з 1,25 мільйона гривень до 3,25 мільйона гривень шляхом приєднання "Тресту "КМБ-3" до "НДІ "Промбудтехнологія".

Внесок нового учасника становив 2 мільйони гривень, хоча товариство володіло активами лише на 10 тисяч гривень.

Внаслідок зазначеного приєднання контрольний пакет акцій "Тресту "КМБ-3" у розмірі 61,39% статутного фонду дістався винятково учасникам "Промбудтехнології", які могли обміняти цю частку на акції додаткового випуску.

Про наявність зловживань у рамках цих операцій свідчать і постанови ДКЦПФР.

Ще один випуск акцій було проведено 2007 року. У підсумку пакет "Київміськбуду" у "Третьому тресті" зменшився приблизно утричі, стверджує джерело "ЕП". За наявною інформацією, найбільшим пакетом акцій "Тресту "КМБ-3" у розмірі 47% нині володіє голова правління підприємства Микола Олефір.

Відповідно до судових документів, дещо інші схеми отримання контролю, на кшталт примушення до продажу та підробки документів купівлі-продажу акцій у дрібних акціонерів, були апробовані на інших підприємствах-сателітах КМБ - ВАТ "Київелектромонтаж" і ВАТ "Трест "Київспецбуд".

Контрольним пакетом акцій останньої опосередковано володіє депутат Київради Семен Борисенко. 51% "Тресту "Київспецбуд" контролює ТОВ "АММА КБ", одним із засновників якого вважається дружина чиновника Ганна Борисенко.

Нова влада - новий "дерибан"

З приходом 2006 року до влади "молодої команди" Леоніда Черновецького ситуація з відчуженням акцій "Київміськбуду" в інших структурах не покращилася. Навпаки, кількість охочих "залізти" в кишеню міської громади значно зросла.

Нову хвилю зазіхань на активи холдингу можна назвати "супруненківщиною". За останні чотири роки, кажуть співрозмовники "ЕП", зятю чинного мера Києва В'ячеславу Супруненку вдалося отримати контроль над 12 підприємствами КМБ.

За даними преси, активно сприяли намаганням бізнесмена такі посадові особи холдингу як Денис Комарницький, Анатолій Чуб і В'ячеслав Топчій. Усі вони входять до фракції "Блоку Черновецького" у Київраді і з'явилися у "народному будівельному проекті" після перемоги на виборах Черновецького.

Наочним прикладом роботи "групи Супруненко - Черновецький" стало набуття нею на початку 2009 року контролю над найпотужнішими підприємствами холдингу - ВАТ "Київоздоббуд" та ВАТ "Будмеханізація".

Контроль над підприємствами було встановлено шляхом фізичного недопущення охоронною фірмою до участі у підписці на акції жодного з акціонерів, крім нікому невідомого Володимира Коваля.

Останній, за інформацією ДКЦПФР, виявився засновником компанії "Укрміськбуд". Його директором є член правління "Київміськбуду" Топчій, який і відповідав за проведення підписки на акції.

За інформацією джерела "ЕП", наближеного до одного з акціонерів підприємства, за рахунок "розмивання" пакета акцій холдингу до рівня кількох відсотків Коваль отримав контроль над 80% акцій цих підприємств.

Це дозволило йому одноосібно відчужувати активи підприємств, чим він і займався протягом 2009-2010 років. Документи свідчать, що найцінніші активи "Київоздоббуду" та "Будмеханізації" виведені на користь третіх осіб.

Інша ситуація склалася на підприємствах, де холдинг володіє контрольним пакетом акцій. На Домобудівному комбінаті №3 за рахунок голосів холдингу, які становлять 55%, збори акціонерів вирішили відчужити майно товариства.

Зокрема, за інформацією "ЕП", тільки у 2009 році було продано більше 5% акцій ДБК кількам особам, серед яких фігурує все той же Коваль.

Не виключено, зазначає співрозмовник, що голову правління ДБК №3 змушували підписати договори купівлі-продажу усіх ліквідних активів товариства.

"Керівники цих підрядних компаній сидять на "золотих" потоках, тому завжди можна знайти привід для тиску", - підкреслює він. За вказаними договорами, каже джерело, найбільш цінні активи товариства "за безцінь передані структурам Супруненка".

В цілому, фірми, які входять до холдингу, є матеріальною базою, завдяки якій місто має змогу забезпечувати житлові права киян. При цьому важливу роль відіграє кожне з підприємств об'єднання. Наприклад, ДБК №3 є одним з найбільших виробників залізобетонних панелей для великопанельного житлового будівництва.

У свою чергу, "Будмеханізація" забезпечує підприємства технікою і самостійно зводить житлові комплекси та бізнес-центри, а "Київоздоббуд" проводить оздоблювальні роботи з використанням новітніх технологій.

Виходячи з цього, отримання контролю над "Київміськбудом" для бізнес-структури, яка володіє основними підрядниками, робить її власником потужної імперії. Питання тільки в тому, чи дозволить таку зухвалість нинішня влада.

Більшість причетних до "Київміськбуду" чиновників відмовляються спілкуватися з пресою. Володимир Поляченко хворіє. Засновник холдингу останнім часом більше часу проводить за межами України, у Москві, і з представниками ЗМІ зустрічається рідко.

У свою чергу, екс-президент "Київміськбуду" Петро Шилюк відмовився прокоментувати "Економічній правді" ситуацію з додатковими емісіями ДБК №4. За словами його помічниці, з пресою останнім часом він взагалі не спілкується.

З депутатами КМДА з "Блоку Черновецького", які входять до складу наглядової ради "Київміськбуду", також не вдається зв'язатися. Голова ради Денис Комарницький на дзвінки не відповідає.

"Економічна правда" під час підготовки другої частини матеріалу буде намагатися отримати офіційні коментарі безпосередніх учасників подій і готова представити їхні точки зору у повному обсязі.

Структура власників компаній холдингу "Київміськбуд"

НАЗВА ПІДПРИЄМСТВА
СТРУКТУРА ВЛАСНОСТІ

ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ

РЕЄСТРАТОР

Власники

АТ ХК "КИЇВМІСЬКБУД"
управління і будівництво80% (?)КиївміськрадаГолова правління - Можар Василь Михайлович
Голова наглядової ради - Чуб Анатолій Васильович
ТОВ "Термінал-реєстр" 
20,0%Імовірно, розпорошена. На кінець 2006 року нараховувалося 2206 акціонерів
ВАТ "ПТД "КИЇВМІСЬКБУД"
проектно-конструкторські й дослідні роботи, знімальні геодезичні та гідрографічні роботи
51,4%Номінальний утримувач - ВАТ "Фондовий союз "Україна" (пов'язане з Анатолієм Чубом) Голова правління - Бачинський Василь Васильович
Голова наглядової ради - представник АТ "ХК "Київміськбуд« Борисова Людмила Олександрівна
ТОВ "РКФ "Акціонер" 
46,7%Energy Standard Projects Limited, Кіпр (Константин Григоришин)
БУДІВЕЛЬНІ І МОНТАЖНІ ПІДПРИЄМСТВА 
ВАТ "ТРЕСТ "КИЇВМІСЬКБУД-4" Розподіл акцій без урахування останньої емісії в 2007 року
будівництво і проектування промислових комплексів, будівель; ремонт, будівництво та реставрація житлових будинків та об'єктів соціальної сфери36,3%АТ "ХК "Київміськбуд"в.о. голови правління - Павленко Анатолій Іванович
Голова наглядової ради - Драч Сергій Васильович
 ТОВ "Термінал-реєстр" 
26,2%ЗАТ "Сучасне будівництво"
9,1%ТОВ "Фірма Компас" (за інформацією "ЕП" пакет перекуплено)
3,6%Члени правління
24,8%Інші акціонери (за інформацією "ЕП" 2008 року здійснювалася скупка розпорошених акцій)
ВАТ "ТРЕСТ "КИЇВМІСЬКБУД-3"
будівництво житла, будівництво соціально-культурних об'єктів 47,0%Фізична особа Олефір М. А.Голова правління - Олефiр Микола Андрiйовіч
Голова наглядової ради - віце-президент АТ ХК "Київміськбуд" Козачук Василь Петрович
 ТОВ "Фірма "Конгрес-сервіс"
30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"
5,7%ЗАТ "Сучасне будівництво"
3,2%Члени правління
14,1%Інші акціонери (близько 270)
ВАТ "ТРЕСТ "КИЇВМІСЬКБУД-6"
будівництво, будівництво на умовах генпідряду, виробництво вікон, пилорама, металоконструкцій30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Нєдєв Іван Миколайович
Голова наглядової ради - Китаєв Костянтин Іванович
ВАТ "Українська регістраційна компанія"
27,5%ВАТ "Українська гірничо-металургійна компанія" (дилер корпорації ІСД)
24,3%ВАТ ЗНВКІФ "Східно-європейський інвестиційний фонд"
11,0%ЗНВКІФ  "Інвестиційні технологі", ТОВ КУА "Стандарт-Капітал"
ВАТ "ДОМОБУДІВНИЙ КОМБІНАТ № 3"
будівництво житлових будинків, виробництво залізобетонних виробів56% (?)АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Сухоросов Іван Михайлович
Голова наглядової ради - Можар Василь Михайлович
 ВАТ "Комекс реєстратор"
6,7%ЗАТ "Сучасне будівництво"
22,4%знерухомлено на МФС (пакет менеджменту на 1 січня 2008 року становив 22,61%)
14,9%Інші акціонери
ВАТ "ДОМОБУДІВНИЙ КОМБІНАТ № 4"
будівництво і введення в експлуатацію панельних, монолітно-каркасних і цегляних житлових будинків30,0%Номінальний утримувач - ВАТ "Фондовий союз "Україна" Голова правління - Шилюк Петро Степанович
Голова наглядової ради - Сліпецький Володимир Михайлович
25,4%ТОВ "ДБК" (номінальний утримувач АБ "Кліринговий дім"). Засновники ТОВ "ДБК":
• 30% - Шилюк Петро
• 12% - Лисенко Світлана
• 12% - Костьянова Юлія - член Правління ВАТ
• 18% - Тимошенко Сергій - колишній голова Правління ВАТ
• 16% - Тихончук Тетяна
• 12% - Моісеєнко Микола - головний інженер ВАТ)
14,1%фізична особа, резидент (знерухомлено на ВДЦБ)
21,8%ВАТ "Абсолют Офіс" (знерухомлено на ВДЦБ)
4,15%ЗАТ "Сучасне будівництво"
 ВАТ "ТАЙГА"
реконструкція і будівництво житлових і нежитлових будинків, будівництво дорігвиробництво цегли та переробка дерева30,00%Номінальний утримувач - ВАТ "Фондовий союз "Україна" Голова правління - Собченко Василь Максимович
Голова наглядової ради - Радушинський Валерiй Мечиславович
 ВАТ "Комекс реєстратор" 
60,13%фізична особа Собченко Василь Максимович
ВАТ "СБМУ"
Будівничо-монтажні роботи, земельні роботи30%ВАТ "Будмеханізація" Голова правління - Свіриденко Борис Володимирович
Голова наглядової ради - АТ "ХК "Київміськбуд" в особі Топчія В'ячеслава Віталійовича
 ЗАТ "Міжнародний фінансовий центр"
30%АТ "ХК "Київміськбуд"
9,0%Войтушенко Микола Адамович (колишній голова Правління)
4,4%Свіриденко Борис Володимирович
8,5%Колишні і поточні посадові особи
СПЕЦІАЛЬНІ МОНТАЖНІ ТА ОБЛИЦЮВАЛЬНІ ПІДПРИЄМСТВА
ВАТ "ТРЕСТ "КИЇВСПЕЦБУД"
сантехнічні роботи, пускові роботи насосних станцій, бойлерних, котелень25,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Корпусєв Юрій Олександрович. Голова наглядової ради - Борисенко Семен ІвановичТОВ "Нотада"
газифікація житлового фонду, соціальних об'єктів51,4%ТОВ "АММА КБ". (Засновники: 50% - Борисенко Анна; 50% - Мартынюк Лідія)
розоботи з теплоізоляції трубопроводів22,6%ВАТ "Трест "Київспецбуд"
ВАТ "КИЇВЕЛЕКТРОМОНТАЖ"
Електромонтажні роботи26,0%АТ "ХК "Київміськбуд" (номінальний утримувач ВАТ "Фондовий союз "Україна")Голова правління - Лога В'ячеслав Васильович, Голова наглядової ради - Коваленко Віктор КузьмичТОВ "Консалтинг реєстр"
2,5%ЗАТ "Сучасне будівництво"
20,6%посадові особи
50,9%фізичні особи
ВАТ "ТРЕСТ "КИЇВПІДЗЕМДОРБУД-2"
Будує інженерні мережі: теплопостачання, газопостачання, водопроводи, зливні системи, каналізації31,5%ЗАТ"Комплексне пiдприємство широкопрофiльного будiвництва-2" (засновники - посадові особи ВАТ)Голова правління - Кочерга Василь Михайлович
Голова наглядової ради - Ясинський Михайло Йосипович
ТОВ "Інформаційно-реєстраційні системи"
Каркасно-монолітні житлові будинки25,0%ТОВ "Фірма "Авілоно" (засновники - посадові особи ВАТ)
20,9%АТ "ХК "Київміськбуд" (номінальний утримувач ВАТ "Фондовий союз "Україна")
14,50%посадові особи
ВАТ "КИЇВОБЛИЦЬБУД"
Облицювальні роботи в житловому та промисловому будівництві83,3%фізична особа (ймовірно, Коваль Володимир)Голова правління - Шевченко Леонід Васильович
Голова наглядової ради Топчий В'ячеслав Віталійович
ТОВ "Термінал-реєстр"
10,8%ТОВ "Фондовий союз "Україна"
3,9%ЗАТ "Сучасне будівництво"
ЗАТ "ПРОМЕНЕРГОАВТОМАТИКА"
Зведення несучих та огорожувальних конструкцій52,1%Фізична особаПрезидент - Рилова Наталія Вікторівна. Голова наглядової ради - Довідная Олександра ВолодимирівнаТОВ "Компанія Термінал-реєстр"
Монтаж конструкцій зовнішніх інженерних мереж та систем18,6%Фізична особа 
Монтаж внутрішніх інженерних мереж, систем, приборів і засобів вимірювання24,0%ТОВ "Бровтек" (контролюється В'ячеславом Супруненко)
Пусконалагоджувальні роботиНомінальний утримувач 94,8% - ВАТ "Фондовий союз "Україна"
Виробництво нестандартного та спеціалізованого обладнання
ПІДПРИЄМСТВА БУДМЕХАНІЗАЦІЇ ТА АВТОТРАНСПОРТУ
ВАТ "Управління спеціальних машин"
Забезпечує будівельними машинами підприємства АТ ХК "Київміськбуд"26,5%ВАТ "Будмеханізація"Голова правління - Войтушенко Микола Адамович. Голова наглядової ради - Науменко Іван Петрович ЗАТ "Міжнародний фінансовий центр"
29,7%АТ "ХК "Київміськбуд"
40,0%фізична особа (Столяренко Петро Дмитрович)
ВАТ "БУДМЕХАНІЗАЦІЯ"66,5%ТОВ "Фондовий союз "Україна"Голова правління - Пироженко Микола Антонович. Горлова наглядової ради - Топчий В'ячеслав ВіталійовичТОВ "Термінал-реєстр"
25,5%Номінальний утримувач ВАТ "Фондовий союз "Україна"
4,0%ЗАТ "Сучасне будівництво"
ДП "УПРАВЛІННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ МАШИН №2"ВАТ "Будмеханізація"Керівник - Рудницький Володимир Цезарович
здача в оренду будівельної техніки з оператором
ВАТ "УПРАВЛІННЯ БАШЕНИХ КРАНІВ"ВАТ "Будмеханізація"Керівник - Німко Федор Омельянович
експлуатація, монтаж-демонтаж та продаж башених і автомобільних кранів та іншої підйомної техніки"
ДП "БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ №2"
автоперевезення будівельних матеріалів й техніки
ВАТ "МІСЬКБУДТРАНС"51,1%АТ "ХК "Київміськбуд"в.о. Председатель правління - Теслюк Юрий Борисович. Голова наглядової ради - Топчий В'ячеслав ВіталійовичТОВ "Термінал-реєстр"
38,7%ООО "Укрміськбуд" (Засновиники: 75% - Коваль Володимир,  25% - Станиславський Михайло)
10,3%Інші акціонери (більшн 400 осіб)
Номінальний утримувач 91,9% - ТОВ "Фондовий союз "Україна"
ДП "АТП-6"ВАТ "Міськбудтранс"
ДП "ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНО-РЕМОНТНО ПІДПРИЄМСТВО"ВАТ "Міськбудтранс"Керівник - Асадчих Михайло Петрович
ремонт в обслуговуванні будівельної техніки
ВАТ "АТП-1"
здійснює перевезення будівельних матеріалів та виробів різноманітних за своїми властивостями, вагою та кількістю, відстанню перевезень30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Данічев Василь Миколайович. Голова наглядової ради - Гриншпон Михайло ПетровичЗАТ "Амріта"
17,1%фізична особа (Коренюк А.М.)
13,3%Бондаренка С.В.
15,4%Панченко А.В.
15,4%Шабля Д.В.
61,0%контролює група фізичних осіб
ВАТ "АТП-2"
послуги СТО для вантажних автомобілів30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління -Мордовін Вадим Васильович. Голова наглядової ьради - Шаповал Б. А.ТОВ "Українське реєстраційне бюро"
пасажирські перевезення для технічного персоналу25,0%Концерн "Київоблагробуд"
оренда складських приміщень, охолоджуваних приміщень25,0%ТОВ "Антуріум"
оренда офісних приміщень, як з комунікаціями так і без10,8%ТОВ "ДАЛЕЧIНЬ"
оренда площ під відстій машин та спецтехніки9,9%фізична особа (Ковальчук В.Ф.)
ВАТ "АТП-7"
автоперевезення будівельних матеріалів та техніки30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Голованов Н.А. Голова наглядової ради - ТОВ "Спецпроект-Перспектива"ТОВ "Думкам-реєстр"
20,8%ТОВ "Спецпроект - Капітал"
22,6%Фізична особа - Пустинський В.Н.
ВАТ "АВТОБУДКОМПЛЕКС-К"
автоперевезення продукції будівельного призначення (парк машин і будівельної техніки не більше 300 одиниць)65,2%ВАТ "Завод железобетонних конструкцій ім. С.Ковальської" (власник: Олександр Пилипенко)Керівник - Кобилян В.В.
33,3%ЗАТ "Термінал-М"
1,6%ВАТ ЗНВКІФ "Фонд Бетта"
ВАТ "АТП-5"
автоперевезення будматеріалів, здавання приміщень в оренду 30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Лимарь В.П. Голова наглядової ради - Топчий В. В.ТОВ "Термінал реєстр"
55,9%Фізична особа (ймовірно, Коваль Володимир)
ТОВ "ЕЛІТНА МЕХАНІЗАЦІЯ БУДІВНИЦТВА"
ремонт, монтаж і налаштування вантажопідйомних кранів до 12 т32,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Отраковський В.С. 
16,0%Управління башених кранів
15,0%Дьяченко Ігор
15,0%Можар Василь
22,0%Нечипоренко Н.
ВИРОБНИКИ МАТЕРІАЛІВ
ВАТ "ПРОМІНЬ"
столярне виробництво45,0%ТОВ "Доліна ЛТД"Голова правління - Лимар Василь Павлович. Голова наглядової ради - Топчий В. В.

 ТОВ "Октан"

30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"
ВАТ "ДЕРЕВООБРОБНИЙ КОМБІНАТ №7"
столярні вироби з дерева, металопластикові й алюмінієві конструкції 68,0%АММА КБГолова правління - Кириченко О.С.ЗАТ "ОКМА"
25,0%АТ "ХК "Київміськбуд"
ВАТ "ДЕРЕВООБРОБНИЙ КОМБІНАТ №3"
столярні вироби з дереваНа 1 січня 2007 рокуГолова правління - Каменецький С.М.ЗАТ "Базіс Реєстр"
30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"
36,0%ТОВ "Регіонінвест"
9,5%АКБ "Київ"
13,0%ЗАТ "Акціонерна страхова компанія "Рокада"
На 4 лютого 2010 року
49,8%Утримувач - ТОВ "Фондовий союз "Україна"
28,2%Утримувач - АКБ "Київ"
13,4%Депозитарій ВДЦБ
ВАТ "ЗАВОД ДСП"
виробництво дерев'яних конструкцій і столярних виробів30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Керівник - Поронник А.Ю.ЗАТ "ОКМА"
22,3%ТОВ "Транс Термінал"
19,1%Лойченко С.В.
15,1%Пурик С.А.
13,0%Інші акціонери
ЗАТ "ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД"
виготовлення металоконструкцій, виробів з чугуну, сталі і кольорових металів53,6%Фізична особа - Дупак Микола ВасильовичГенеральний директор - Дупак Н.В. Голова наглядової ради - Кислий П. Ф. ТОВ "Полтава реєстр"
10,0%ПОМПОАС "Полтавоблагробуд"
ВАТ "ЗАВОД ЖЕЛЕЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ №1"
виробництво железобетонних виробів (бетони, панелі, блоки, бетонні суміші)30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Синявцев А. І. Голова наглядової ради - Мироненко С. С.ТОВ "Скринька-регістр"
63,9%ТОВ "Солстрой"
ВАТ "АСФАЛЬТОБЕТОННИЙ ЗАВОД"
виробництво дорожнього покриття й виробів з бетону30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління, директор - Фомічов В.Д.ТОВ "Реєстраційно-консалтингова фірма "Акціонер"
15,5%КМП "Iнжбудсервiс"
12,3%Фомічов І.В.
8,7%Фомічов В.Д.
ВАТ "ЖУЛЯНИ"
виробництво железобетонних виробів11,6%ТОВ "Українська ДК"Голова правління - Токарський Е.Я. Голова наглядової ради - Волкова Т.Ф.ЗАТ "ОКМА"
18,7%ЗАТ "Завод железобетонних виробів"
30,0%ТОВ "Фондовий союз "Україна"
5,5%Токарський Е.Я.
5,4%Корж В.В.
ВАТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД "МЕТАЛІСТ"
виробництво будівельних конструкцій(металоконструкцій)30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Генеральный директор - Богуславський В.А. Голова наглядової ради - Абрамовський Р.Р.ТОВ "Стандарт-реєстр"
60,5%ТОВ "Феркон Холдинг" (контролюється групою ІСД)
ТОВ "БЕТОН-КОМПЛЕКС"
випуск бетона, бетонних сумішів, виробів з арматури82,7%ВАТ "Завод железобетонних конструкцій ім. С.Ковальської"
0,0%Пилипенко О.С.
5,7%Пилипенко Н.В.
1,4%Суботенко Н.А.
1,5%Сурун В.Ю.
0,3%ЗАТ "Термінал-М"
4,8%АТ ХК "Київміськбуд" 
3,7%Інші акціонери
ВАТ"КИЇВОПОРЯДКОМПЛЕКТ"
поставляє оздоблювальні й будівельні матеріали30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління -Пекалицький В.А. Голова наглядової ради - Петькун О.Д.ТОВ "Джером секьюрітіз"
61,9% Фізична особа - Петькун О.Д. 
ВАТ "ДОМОБДІВНИЙ КОМБІНАТ "ВІДРАДНИЙ"
виробництво железобетонної продукції, бетона з сумішів50,2%ТОВ "Укрміськбуд" (Засновники: 75% - Коваль Володимир,  25% - Станиславский Михайло)Голова правління - Топчий В.В. Голова наглядової ради - Булгаков А.Ю.ТОВ "Термінал реєстр"
47,5%АО "ХК "Київміськбуд"
ВАТ "ЗАВОД ОЗДОБЛЮВАЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ"
виробництво оздоблювальних і будівельних матеріалів55,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Міщенко В.М. Голова наглядової ради - Можар В.М. ТОВ "Термінал реєстр"
37,0%Коваль Володимир
ДОЧІРНІ ПІДПРИЄМСТВА
ЗАТ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "УКРЕНЕРГОБУД"
будівництво і реконструкція теплових і атомних електростанцій, об'єктів прмислового, адміністративного і житлового призначення, інженерних коммунікацій67,1%ТОВ "ФЕНОРIС ХОЛДИНГ". (Через ТОВ "ФЕНОРIС ГРУП" належить компанії "Кредері Лтд." (Лондон)Голова правління, голова наглядової ради - Ширін В.Р.ТОВ "Компанія Термінал-реєстр"
14,0%Матвєєв Ю.А.
8,4%Ширин В.Р.
1,1%Прокопенко В.Ф.
Серед засновників ЗАТ:
• В. Супруненко (57,35%)
• Д. Комарницький (1,65%)
• А.Чуб (1%).
ВАТ "КИЇВБУДДЕТАЛЬКОМПЛЕКТ"
оптова торгівля і поставка железобетонних виробів й будівельних матеріалів30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління, гендиректор - Савченко Н.А. Голова наглядової ради - Сивоконь Л.В. Самостійне ведення реєстру
14,1%фізична особа (Савченко Н.А.)
7,7%фізична особа (Суковська Н.Н.)
7,4%фізична особа (Камінський В.С.)
3,7%фізична сособа (Погребняк Л.П.)
3,4%фізична особа (Струк Г.П.)
2,2%фізична особа (Корнiєць А.Г.)
1,5%фізична особа (Науменко С.І.)
0,8%фізична особа (Сивоконь Л.В.)
ВАТ "БУДТРАНС"
здання нерухомості в оренду30,0%АТ ХК "Київміськбуд" (номінальний утримувач ВАТ "Фондовий союз "Україна")Голова правління -Ручко А.М. Голова наглядової ради - Асадчих Є.А.Самостійне ведення реєстру
18,5%фізична особа (Ручко А.М.)
13,8%фізична особа (Асадчих Є.А.)
9,7%посадові особи
ЗАТ "ПОЛАР-УКРАІНА"
будівництво, проектні, ремонтні роботи22,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Голова правління - Селезньов С.І.ТОВ "Галс-реєстр"
78,0%"Сучасні вироби"

ТОВ "НОВОБУД"

житлово-комунальні послуги, експлуатація житлових домів і нежитлових приміщень і паркінгів30,0%АТ "ХК "Київміськбуд"Керівник - Шевченко В.А.
15,0%Якименко О.Н.
15,0%фізична особа (Борисова Л.А.)
15,0%фізична особа (Шевченко В.А.)
15,0%Коваленко В.К.
10,0%Соколов Н.Н.
ТОВ "ПРО ТЕК УКРАЇНА"90,0%Канадська компанія PRO TECH Recycling ltd.Керівник - Суровцев Ю.Н.

Джерела: Відкриті Джерела, smida.gov.ua, джерела "Економічної правди" 

Далі буде...

Реклама: